Antena 3 CNN Politică Oajdea şi deputaţii PDL pro-moţiune, la judecata colegilor de grup. Oscilare între iertare şi excludere

Oajdea şi deputaţii PDL pro-moţiune, la judecata colegilor de grup. Oscilare între iertare şi excludere

Oajdea şi deputaţii PDL pro-moţiune, la judecata colegilor de grup. Oscilare între iertare şi excludere
Sursa foto: Intact Images
16 Iun 2010   •   18:09

Parlamentarii PDL  care au votat  în favoarea moţiunii de cenzură se  vor  afla la mila şi judecata  propriilor colegi. Deputaţiii democrat-liberali  se  vor întruni luni , la orele 18:00 în şedinţă extraordinară pentru a decide  dacă îîi sancţionează sau nu pe cei care au votat împotriva Guvernului la moţiunea de cenzură a PDL şi dacă da ce formă ar trebui să captze această pedeapsă: supendare sau excludere din partid? Potrivit unor surse democrat-liberale, părerile sunt împărţite. Mai practici, liderii de grup ţin cont de  fragilitatea actualei majorităţi parlamentare şi se gândesc în termeni mai  împăciutorii la parlamentarii  rebeli, tocmai pentru a nu afecta  raportul de forţe înlegislativ prin plecarea acestora în rânduril Opoziţiei.  Totuşi, nu puţine sunt vocile care au cerut astăzi sancţionarea  respectivilor cu excluderea pe motiv că în timp ce ei suportă înjurăturile  populaţiei pentru susţinerea reducerii pensiilor şi salariilor, cei în cauză încearcă să tragă ?tunuri de imagine? în rândurile electoratului pentru a-şi netezi drumul pentru un nou mandat de parlamentar la viitoarele alegeri parlamentare uninominale, susţin sursele citate.
De altfel, din cei patru deputaţi care au votat promoţiune doar doi au fost prezenţi astăzi la reuniunea de grup cu premierul Emil Boc.Deputaţii Clement Negruţ şi Daniel Oajdea, care au votat pentru moţiunea de cenzură, au fost prezenţi la întâlnirea grupului parlamentar cu prim-ministrul, însă nu au luat cuvântul la şedinţă. Deputaţii Teo Trandafir şi Mircia Giurgiu au absentat.
La întâlnirea cu premierul Emil Boc, grupul parlamentar a cerut să facă analiza asupra celor care au votat pentru moţiunea de cenzură, iar preşedintele partidului a fost de acord.
"Luni vom discuta situaţia lor, îi vom chema pe toţi patru, azi au fost doar doi prezenţi. Vrem să dăm posibilitatea fiecăruia să prezinte motivele care au stat la baza deciziei de a vota pentru moţiune. E corect să-l ascultăm pe fiecare în parte, să prezinte motivaţia şi pe urmă rămânem noi să luăm decizia prin vot secret din majoritatea parlamentarilor prezenţi. Apoi, noi facem propunerea Biroului Permanent Naţional Aşa este corect, iar miniştrii au fost de acord cu poziţia noastră, a grupului", a declarat deputatul PDL Sulfina Barbu. Hotărârea se va lua pentru fiecare caz în parte, prin vot secret a mai arătat Sulfina Barbu.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: grup
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close