Antena 3 CNN Politică Oltean: Geoană, "un instabil emoţional" care nu va ajunge niciodată preşedintele României

Oltean: Geoană, "un instabil emoţional" care nu va ajunge niciodată preşedintele României

Oltean: Geoană, "un instabil emoţional" care nu va ajunge niciodată preşedintele României
Sursa foto: Ioan Oltean
14 Aug 2009   •   16:18

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, este "un instabil emoţional" care nu va ajunge niciodată preşedintele României a declarat, vineri, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean. Liderul democrat-liberal l-a criticat pe liderul PSD pentru că ar fi preocupat mai mult de "acţiuni sporadice" în vederea câştigării Preşedinţiei României decât de reformă.
"Eu sper ca reacţia PSD să fie una responsabilă, calată pe realităţile României şi nu pe dorinţa absolut nebună a lui Geoană de a ajunge preşedintele României. Eu cred în echilibru, în responsabilitate şi nu cred în acţiuni sporadice prin care urmăreşti prin orice mijloc să ajungi preşedintele României. Geoană, în opinia mea, nu va fi preşedintele României niciodată şi ferească Dumnezeu ca, într-o perioadă de criză pe care o trece România acum, să ajungă un om instabil emoţional preşedintele României, care, pentru a dobândi acest titlu, e în stare să vândă ţara, dă cu nemiluita euro şi în stânga şi în dreapta de te miri de unde naiba îi tot scoate", a spus Ioan Oltean.
Deputatul a declarat că, în situaţia în care PSD nu se asociază cu PDL la realizarea acestei reforme, va pleca de la guvernare.
"Dacă PSD nu se asociază cu PDL la realizarea acestei reforme, va pleca de la guvernare. Nu există alternativă, aici nu ne mai jucăm de-a duplicitatea. Vine, susţine reforma, rămâne la guvernare", a spus Oltean, arătând că PDL ar dori "rămânerea la guvernare a PSD şi pentru a pune în aplicare această reformă împreună, dar, dacă nu se asociază şi iar dă din coate, pleacă de la guvernare".
"Majoritatea acestor măsuri sunt convenite şi însuşite cu partenerii de guvernare, inclusiv legea învăţământului. Săptămâna viitoare se va organiza la Camera Deputaţilor o dezbatere publică pe cele trei seturi de acte normative: legile Miclea, Codul educaţiei al Ecaterinei Andronescu şi legile învăţământului ale lui Adomniţei. Concluziile de acolo vor fi însuşite de Guvern", a explicat Oltean.
În ceea ce priveşte maniera în care PSD ar putea fi înlăturat de la guvernare în cazul în care nu susţine asumarea răspunderii pe acest pachet de reforme, Oltean a mutat reponsabilitatea găsirii soluţiei în curtea premierului Emil Boc.
"Premierul hotărăşte cine pleacă şi cine rămâne la guvernare. Eu nu vreau să anticipăm nimic. Am spus doar că în 2 septembrie este acest act şi atunci vom clarifica lucrurile. Se alătură nouă, susţine reforma, e partener de guvernare. Nu se alătură, nu susţine reforma, pleacă de la guvernare. Nu ne putem permite în perioade de criză jumătăţi de măsură, iar PDL nu e partidul jumătăţilor de măsură. Cred în responsabilitatea majorităţii liderilor PSD, nu a lui Geoană, care nu vor putea să dezerteze într-un moment atât de important pentru România", a susţinut Ioan Oltean.
Vicepreşedintele PDL a respins existenţa unor negocieri cu alte formaţiuni politice pentru susţinerea unui nou guvernului
"PDL nu cochetează cu absolut nimeni în acest moment, doar cu realizarea acestui demers politic contând sută la sută pe PSD care şi-a însuşit programul de guvernare alături de noi", a subliniat vicepreşedintele PDL.
Antena3.ro


×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close