Antena 3 CNN Politică Oltean: "Mutare administrativă" pentru secretarii de stat şi şefii de agenţii cu standard sub acceptabil

Oltean: "Mutare administrativă" pentru secretarii de stat şi şefii de agenţii cu standard sub acceptabil

Oltean: "Mutare administrativă" pentru secretarii de stat şi şefii de agenţii cu standard sub acceptabil
Sursa foto: Foto: INTACT Images
10 Feb 2012   •   16:58

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se va face o analiză a activităţii secretarilor de stat şi a şefilor de agenţii, iar "unde se va constata că standardul e sub un anumit nivel acceptabil", va trebui să intervină "aceeaşi mutare administrativă"
       
"Eu cred că va urma o analiză foarte serioasă a activităţii secretarilor de stat, care este în mare parte deja făcută, a şefilor de agenţii şi, acolo unde se va constata că standardul e sub un anumit nivel acceptabil, acolo va trebui să intervină aceeaşi mutare administrativă", a declarat el.
   
Ioan Oltean a spus că acest aspect nu a fost discutat deocamdată în structurile de partid.
   
"Aşteptăm ca miniştrii să se aşeze pe portofoliile respective şi să aibă ei această iniţiativă pentru că secretarii de stat, subsecretarii de stat, şefii de agenţii au ca primă subordonare directă ministrul respectiv", a spus el.
   
Întrebat dacă PDL Bistriţa-Năsăud va avea propuneri pentru funcţiile care ar putea fi vacantate, Oltean a răspuns că nu şi-a explicat că numirea actualei formule guvernamentale nu a ţinut cont de rezultate "politice, electorale" ale organizaţiilor.
   
"S-a făcut o numire după criterii precise, profesionale, al ţinutei morale şi nicidecum al provenienţei dintr-un judeţ sau altul, în funcţie de rezultatele electorale obţinute acolo", a declarat el.
   
În ceea ce priveşte faptul că UNPR şi UDMR au preferat să îi numească în funcţiile de miniştri pe aceiaşi oameni care au făcut parte din Cabinetul Boc, Ioan Oltean a spus că PDL respectă poziţia celor două partide.
   
"Fiecare partid are propria lui strategie, propria lui gândire în ce priveşte promovarea membrilor proprii. Poate că e chiar foarte bine că se îmbină tinereţea PDL, cu maturitatea, cu experienţa celorlalţi miniştri şi se realizează un echilibru care poate fi benefic activităţii guvernamentale", a conchis el.
   
În 3 octombrie 2011, vicepreşedintele PDL Monica Macovei anunţa că în cel mult zece zile comisia de analiză a partidului va propune premierului Emil Boc ce şefi de agenţii şi secretari de stat trebuie să plece din Guvern, pe baza audierilor a aproximativ 50-60 de persoane aflate în astfel de funcţii.
   
"Comisia de analiză a numirilor în funcţii publice a audiat deja 50-60 de persoane - secretari de stat, şefi de agenţii. E foarte important, niciun alt partid nu a mai făcut asta. Şi o să luăm decizii cât de curând. O să facem propuneri premierului pe unii care vor trebui să fie daţi afară. Deci, o curăţenie, un început", declara Macovei la un post de televiziune, refuzând să precizeze despre câte persoane este vorba şi cine s-ar regăsi între aceste propuneri.
   
De atunci însă, nici PDL şi nici Guvernul nu au mai spus nimic pe această temă.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close