Antena 3 CNN Politică PDL critică ambiguitatea PSD: Iliescu şi Geoană visează încă la socialismul cu faţă umană

PDL critică ambiguitatea PSD: Iliescu şi Geoană visează încă la socialismul cu faţă umană

PDL critică ambiguitatea PSD: Iliescu şi Geoană visează încă la socialismul cu faţă umană
Sursa foto: Adriean Videanu
03 Sep 2009   •   12:14

Liderii PDL s-au întrecut joi, la şcoala de vară a partidului de la Costineşti cu atacuri la adresa viziunii diferite de guvernare a partenerilor din PSD. Social-democrţii au fost acuzaţi că nu fac altceva decât să tergiverseze aplicarea măsurilor de reformă a sttului şi că împărtăşesc chiar doctina socialismului cu faţă umană, după modelul Iliescu. Mulţi din PSD, inclusiv Mircea Geoană, visează, precum o face preşedintele de onoare al acestui partid, Ion Iliescu, la socialismul cu faţă umană, a declarat, joi, la şcoala de vară a PDL de la Costineşti, prim-vicepreşedintele formaţiunii Adriean Videanu.

Referindu-se la viziunile diferite existente între PDL şi PSD privind perspectiva modernizării României, Adriean Videanu a ţinut să întărească discursul preşedintei Organizaţiei de Femei, Sulfina Barbu, care susţinea că Ion Iliescu pledează pentru o tergiversare a aplicării măsurilor de refromă a statului.

"Domnul Geoană iese şi spune că vrea să termine cu regimul Băsescu-Boc, în condiţiile în care are jumătate din membrii Cabinetului. Lucrurile merg bine în Cabinet, iar preşedintele partidului, e adevărat, mânat de dorinţa de succes a condidaturii, face aceste declaraţii politice. Amintiţi-vă, în februarie a spus public că este sfârşitul capitalismului. Da, domnul Geoană, marele capitalist. Asta este marea diferenţă dintre noi: ei încă văd socialismul cu faţă umană. Aşa s-a construit PSD-ul. Avem, din perspectiva modernizării României, viziuni diferite. Ei încă vor, mulţi dintre cei din PSD, acel socialism cu faţă umană pe care domnul Ion Iliescu aşa îl visează tot timpul", a spus prim-vicepreşedintele PDL.

El l-a acuzat pe Geoană că "nu face nimic altceva decât să dea semnale grupurilor parlamentare ale PSD-ului şi se manifestă în Parlament aşa cum se manifestă", în sensul în care coaliţia nu mai funcţionează la acest nivel.

Adriean Videanu a susţinut PDL nu mai aşteaptă nimic de la partenerii de guvernare şi va continua modernizarea statului. Videanu a dat ca exemplu situaţia din Parlament, unde PDL nu mai are o susţinere majoritară, existând acum două grupuri politice de câte 35%, în condiţiile în care ar trebui să existe o susţinere de 70%.

"PDL nu mai aşteaptă nimic, ia deciziile pe care le consideră normale pentru această ţară şi, dacă PSD-ul vrea, să vină alături, dacă nu, să dea jos Guvernul şi ne întoarcem la electorat. Este treaba PSD să facă ce vrea: dacă vrea să participe la gestionare efectelor crizei economice, să o facă în actul de guvernare. Dacă nu, e liber să ia orice decizie vrea. PDL nu va mai aştepta deciziile ambigue ale PSD în actul de guvernare sau în opoziţie", a mai spus Videanu.

Liderul democrat-liberal a arătat că parteneriatul cu PSD a fost construit pe două obiective, gestionarea crizei şi modernizarea statului român. "PDL nu s-a iubit şi nu se iubeşte cu PSD. Din nefericire, rezultatele alegerilor şi efectele crizei a făcut să facem această coaliţie, iar gestionarea crizei şi reforma statului român-angaiamente de care PDL se va ţine până la capăt", a declarat Videanu, care a acuzat ezitarea PSD în atingerea obiectivelor stabilite.

"Acum nici nu mai ştim cum este cu puterea, pentru că, atunci, PSD spunea că este în opoziţie, dar era şi la putere, iar acum zice că e la putere, dar e în opoziţie", a subliniat şi secretarul general al PDL, Vasile Blaga.

Sulfina Barbu a afirmat, la rândul său, că nu ştie dacă partenerii de la PSD doresc să facă reformele statului sau nu.
"Este decizia pe care trebuie să şi-o asume şi este tesul PSD-ului cu PSD-ul însuşi.Iliescu mereu s-a opus reformelor din România şi vine şi azi şi spune că de ce să ne grăbim, ei bine, PDL spune nu, spunem stop unor amânări repetate şi spunem că trebuie să facem reformele acum", a spus preşedinta Organizaţiei de femei.

Barbu a împărţit totuşi PSD în două tabere: o parte tăcută şi muncitoare care îşi asumă deciziile guvernamentale, care muncesc serios şi o parte care se află în campanie electorală de mult timp şi care lansează pe piaţă multe intoxicări, chiar dacă astfel nu fac altceva decât să saboteze guvernarea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close