Antena 3 CNN Politică Politicienii au intrat deja în bătălia pentru prezidențiale. Cine ar fi principalul adversar al lui Iohannis

Politicienii au intrat deja în bătălia pentru prezidențiale. Cine ar fi principalul adversar al lui Iohannis

Politicienii au intrat deja în bătălia pentru prezidențiale. Cine ar fi principalul adversar al lui Iohannis
03 Aug 2017   •   10:32

După ce am văzut că preşedintele Klaus Iohannis se pregăteşte intens pentru campania prezidenţială din 2019, un alt lider politic vorbeşte despre o eventuală intenţie de candidatură.

Liviu Dragnea nu exclude variantă de a intra în competiţia electorală din 2019 pentru fotoliul de la Cotroceni. Şeful PSD spunea însă că e prea devreme pentru o astfel de decizie şi ca partidul va stabili la momentul potrivit însă nu a exclus nicio clipă un astfel de scenariu. 

În partea stângă a eşicherului politic, un candidat pentru PSD ar mai putea fi Gabriel Firea, preimarul capitalei. Partidul ar putea miza pe candidatura unei femei şi pe scorul electoral pe care Gabriela Firea le-a avut la scrutinul din 2016. Depinde însă f mult de cum vor arăta următorii doi ani de mandat la primărie. 

O candidatură anunţată deja este cea a deputatului Liviu Pleşoianu. Tot de pe partea stângă ar putea candida şi Victor Ponta, trecut probabil la Pro România, însă, în funcţie de jocurile politice mai sunt vehiculate două nume, Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose. 

În zona actualei opoziţii, este interesant de văzut dacă PNL îşi va asuma în cele din urmă o susţinere a lui Klaus Iohannis, sau dacă vor avea un candidat propriu, la fel cum, cel mai probabil va avea USR, cel puţin în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

În spaţiul public mai este vechiculată şi varianta în care Iohannis va candida în tandem cu Dacian Cioloş, propus pentru şefia guvernul la momentul campaniei electorale, şi susţinuţi de o platformă politică asemănătoare cu cea pe care o conduce acum fostul premier.

 

×
Subiecte în articol: cotroceni Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close