Antena 3 CNN Politică Ponta: Arafat a reiterat dorinţa de a nu mai fi ministru. Va rămâne în conducerea Ministerului

Ponta: Arafat a reiterat dorinţa de a nu mai fi ministru. Va rămâne în conducerea Ministerului

Ponta: Arafat a reiterat dorinţa de a nu mai fi ministru. Va rămâne în conducerea Ministerului
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Dec 2012   •   19:09

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că ministrul Sănătății, Raed Arafat, și-a reiterat dorința de a nu mai fi ministru, exprimându-și totuși dorința de a rămâne în conducerea Ministerului Sănătății, pentru a-l sprijini pe viitorul ministru, scrie Mediafax.

"Cu domnul Arafat am discutat şi mi-a reiterat dorinţa domniei sale de a nu mai fi ministru, lucru pe care îl regret. Dar mi-a promis în acelaşi timp că rămâne în conducerea Ministerului şi îl va sprijini pe cel care va fi ministrul Sănătăţii", a spus Ponta.

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, într-o emisiune televizată, că nu vrea să fie ministru în viitorul Guvern, pentru că presupune o funcţie politică, iar dacă ocupă această poziţie, va fi extrem de rigid, neflexibil şi nedoritor să înţeleagă anumite lucruri.
   
"Eu am zis că am acceptat această poziţie ca o soluţie excepţională pentru o situaţie excepţională. Ministrul trebuie să fie un om politic, este normal. Nu este o perioadă scurtă, ci una lungă. Orice decizie va avea multe aspecte şi influenţe politice. Dacă stau, voi fi o persoană extrem de rigidă, neflexibilă şi nedoritoare să înţeleagă anumite lucruri. Prefer poziţia de mai jos. Prefer partea pur tehnică, să mi se dea să fac asta, asta şi alte chestii decât urgenţa ca până acum, dar nu la o poziţie politică", a spus ministrul Sănătăţii.
   
Raed Arafat este convins că ar putea face multe pentru sistem dintr-o poziţie tehnică.
   
"Spun că fac mai bine treaba dintr-o poziţie tehnică decât într-o funcţie politică", a mai spus Raed Arafat.
   
În opinia sa, cel mai rău lucru pentru sistemul sanitar este schimbarea miniştrilor.
   
"Am acceptat (funcţia de ministru al Sănătăţii, n.r.) pentru că era o soluţie de conjunctură, demisia domnului Cepoi, interimat asigurat de domnul prim-ministru. Eram convins că se poate un nou interimat, dar mi s-a spus că nu pot fi interimar după primul mandat al premierului şi am acceptat pentru această perioadă. Cel mai rău pentru Sănătate este să vină mereu o nouă persoană", a explicat Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Raed Arafat
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close