Antena 3 CNN Politică Ponta: Băsescu nu poate contesta, conform legii, hotărârile Parlamentului. Apreciez că Antonescu nu intră în jocul iresponsabil al preşedintelui

Ponta: Băsescu nu poate contesta, conform legii, hotărârile Parlamentului. Apreciez că Antonescu nu intră în jocul iresponsabil al preşedintelui

Ponta: Băsescu nu poate contesta, conform legii, hotărârile Parlamentului. Apreciez că Antonescu nu intră în jocul iresponsabil al preşedintelui
03 Mar 2014   •   18:32

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele României nu poate contesta hotărârile Parlamentului, conform legii, şi că apreciază corectitudinea lui Crin Antonescu, care "a anunţat foarte clar că nu intră în acest joc iresponsabil al lui Traian Băsescu".
   
"Domnul preşedinte Traian Băsescu, din fericire, ceea ce spune, nu are cum să facă, preşedintele României nu poate contesta, conform legii, hotărârile Parlamentului", a spus Ponta, întrebat dacă are o altă variantă în cazul în care Traian Băsescu va contesta la Curtea Constituţională noul Guvern.
   
Ponta a adăugat că doar preşedinţii celor două Camere pot să facă un asemenea demers şi îl apreciază pe Crin Antonescu pentru faptul că "nu intră în jocul" lui Traian Băsescu şi nu contestă Guvernul la Curtea Constituţională.
   
"Cei care pot să o facă sunt preşedinţii celor două Camere. Am apreciat foarte mult eleganţa şi, până la urmă corectitudinea domnului Crin Antonescu, care, indiferent de faptul că PNL nu măreşte echipa guvernamentală, a anunţat foarte clar că nu intră în acest joc iresponsabil al lui Traian Băsescu, de a contesta la Curtea Constituţională, cu siguranţă nu o va face nici domnul Zgonea", a adăugat Ponta.
   
El a mai spus că toate aceste declaraţii politice ale lui Traian Băsescu măresc "sentimentul de instabilitate" în România.
   
"Toate aceste declaraţii nu pot decât, pe de o parte, să mărească sentimentul de instabilitate şi insecuritate în România şi, în al doilea rând, să ne confirme că domnul preşedinte se gândeşte doar la interesul propriu şi niciodată sau foarte rar la România.  Din punct de vedere legal şi constituţional, lucrurile sunt foarte clare, programul Guvernului nu se schimbă, primul punct al acordului cu UDMR este foarte clar: însuşirea programului semnat în 2012. Preşedintele ţării nu are dreptul să atace hotărârile Parlamentului. În afară de ştiri, restul consecinţelor sper să nu aibă loc", a spus Ponta.
   
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că premierul Victor Ponta nu este constrâns de Constituţie să demisioneze din funcţie, precizând că afirmaţiile lui Traian Băsescu nu se susţin, dar că PNL menţine solicitarea privind demisia premierului şi va vota împotriva învestirii noului Cabinet
   

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close