Antena 3 CNN Politică Ponta despre reacţia Rusiei la declaraţiile lui Băsescu: E un gest corect pentru un gest incorect

Ponta despre reacţia Rusiei la declaraţiile lui Băsescu: E un gest corect pentru un gest incorect

Ponta despre reacţia Rusiei la declaraţiile lui Băsescu: E un gest corect pentru un gest incorect
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Iun 2011   •   16:41

Preşedintele Traian Băsescu a greşit profund în ceea ce priveşte declaraţiile pe care le-a făcut referitoare la evenimentele din 1941, iar reacţia SUA şi a Rusiei la aceste afirmaţii este una corectă, este de părere preşedintele PSD, Victor Ponta.

"Cred că domnul preşedinte Băsescu a greşit fundamental, pentru că a lăsat de înţeles că s-a comparat ca un aliat al Germanie naziste. Îmi doresc un şef al statului mult mai responsabil, nu eşti preşedinte al unei ţări să spui pe cine iubeşti şi pe cine urăşti", a spus Victor Ponta, joi, la Antena 3.

În ceea ce priveşte reacţia Rusiei vizavi de declaraţia preşedintelui Băsescu, preşedintele PSD spune că aceasta este corectă.

"Reacţia SUA şi a Rusiei este un gest corect pentru un gest incorect", a comentat Ponta.

Preşedintele român a provocat o furtună de indignare în cadrul Ministerului rus de Externe, după ce a declarat că, în 1941, ar fi trimis şi el soldaţi români să lupte împotriva Uniunii Sovietice.

"Rusia este revoltată că preşedintele român a declarat că şi el le-ar fi ordonat trupelor sale să treacă râul Prut pentru a ataca URSS în 1941", se arată într-un mesaj publicat de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe Aleksandr Lukaşevici, pe contul de Twitter al instituţiei.





×
Subiecte în articol: Victor Ponta declaraţii Rusia reactie
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close