Antena 3 CNN Politică Ponta: Senatorii PSD vor cere audierea conducerii TVR pentru denigrarea lui Păunescu

Ponta: Senatorii PSD vor cere audierea conducerii TVR pentru denigrarea lui Păunescu

Ponta: Senatorii PSD vor cere audierea conducerii TVR pentru denigrarea lui Păunescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Noi 2010   •   14:18

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a acuzat, luni, conducere TVR de denigrare a memoriei poetului Adrian Păunescu. Liderul social-democraţilor a anunţat, după şedinţa Biroului Permanent, că senatorii PSD vor solicita audierea preşedintelui societăţii publice de televiziune.

"Dacă la moţiunea de cenzură numai discursurile primului-ministru şi celor de la putere au fost date, probabil că TVR nu consideră important şi nici democratic să transmită poziţia partidelor care nu sunt la putere, a PSD şi a PNL, faptul că ieri (duminică - n.r.) TVR nu numai că nu a transmis momentul înmormântării lui Adrian Păunescu, ci dimpotrivă, a aranjat în mod evident o emisiune de denigrare a memoriei acestuia, este un act de slugărnicie politică şi un act antiromânesc, care din punctul nostru de vedere trebuie să nu treacă fără a fi sancţionat", a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD a precizat că senatorii social-democraţi din Comisia de cultură vor solicita audierea preşedintelui SRTV, precum şi a altor persoane din conducerea societăţii, pentru "atitudinea profund nedemocratică şi antiromânească".

În timpul înmormântării poetului Adrian Păunescu, TVR a difuzat emisiunea "Ultima ediţie", la care a fost invitat publicistul Andrei Cornea şi care l-a criticat vehement pe Păunescu.

Poetul Adrian Păunescu a fost înmormântat cu onoruri militare, duminică după amiază, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu din Capitală. Mii de oameni l-au condus pe scriitor pe ultimul drum, în timp ce mai multe personalităţi au susţinut discursuri despre activitatea poetului.

Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde se afla internat din 26 octombrie. Poetul avea 67 de ani şi suferea de probleme cardiace, renale şi hepatice.

Ponta: Senatorii PSD vor cere audierea conducerii TVR

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close