Antena 3 CNN Politică Ponta solicită excluderea lui Geoană din PSD. Iliescu: Geoană rămâne preşedintele Senatului

Ponta solicită excluderea lui Geoană din PSD. Iliescu: Geoană rămâne preşedintele Senatului

Ponta solicită excluderea lui Geoană din PSD. Iliescu: Geoană rămâne preşedintele Senatului
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Noi 2011   •   13:12

Victor Ponta a cerut Comisiei de etică a PSD excluderea lui Mircea Geoană din partid. Preşedintele PSD a făcut o sesizare către Comisia de Integritate Morală şi Arbitraj a partidului, după ce Mircea Geoană a refuzat să fie înlocuit de la preşedinţia Senatului.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că Mircea Geoană nu va fi schimbat din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

În urma precizărilor făcute de Ion Iliescu, PSD a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că va persista în încercarea de înlocuire a lui Mircea Geoană de la conducere Senatului, dar nu va da curs niciunei încercări de revocare, proces care ar duce la pierderea funcţiei de către PSD.

 

 


Ponta: Geoană nu mai are loc în PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi că Mircea Geoană nu mai are loc în formaţiunea social-democrată, informează Mediafax.

Întrebat dacă Geoană mai are loc în PSD, Victor Ponta a răspuns: "Nu, nu mai are loc în PSD". 

Liderul PSD a adăugat că luni s-a văzut că Mircea Geoană este susţinut de putere."Din acest punct de vedere, ieri a fost o zi foarte utilă", a mai spus Ponta.

Ion Iliescu, împăciuitor: Sper ca lucrurile să se încheie onorabil

În cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că Mircea Geaonă va rămâne preşedintele Senatului.

"Eu sper ca lucrurile să se încheie într-un mod onorabil pentru ambele părti. Domnul Geoană să îşi ia un angajment ferm că se integrează în regulile statuare ale partidului şi că nu mai face declaraţii pe lângă partid”, a declarat Ion iliescu in direct la Antena 3.

 

 

 


Mircea Geoană, o carieră controversată

În ultimii ani, Mircea Geoană a fost o figură extrem de prezentă pe scena politicii româneşti. A ocupat diverse funcţii importante şi reuşit să stabilească strânse relaţii cu politicienii de peste Ocean. Pe plan intern însă, a avut multe momente controversate.

Cariera politică a lui Mircea Geoană începe imediat după Revoluţie. În 1990, Mircea Geoană a devenit referent în Ministerul de Externe, repartizat pe relația cu Franța. În 1996, Geoană a fost numit ambasadorul României în Statele Unite.

Patru ani mai târziu, a fost numit ministru de externe în Guvernul Adrian Năstase, fiind considerat unul dintre cei mai buni miniștri ai acestui Guvern. A ocupat această funcţie până în 2004.

Din 2001, Mircea Geoană este membru al Partidului Social Democrat. Iar în 2004 a fost candidatul PSD la alegerile pentru Primăria Capitalei. Alegeri pe care le-a pierdut. Un an mai târziu, Mircea Geoană a fost ales preşedinte al Partidului Social Democrat. A fost la conducerea partidului până în 2010.

După alegerile parlamentare din 2008, Mircea Geoană este numit în funcţia de preşedinte al Senatului. Iar în 2009, Mircea Geoană a candidat la alegerile prezidenţiale.A fost învins cu puţine voturi de Traian Băsescu. După câteva luni a pierdut şefia PSD, iar acum social-democraţii vor să îl schimbe din funcţia de preşedinte al Senatului.

VEZI CINE L-AR PUTEA ÎNLOCUI PE MIRCEA GEOANĂ LA CONDUCEREA SENATULUI

 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close