Antena 3 CNN Politică Posturi și funcții desființate, la Ministerul Dezvoltării! Măsurile aprobate de Guvern pentru reorganizarea și funcționarea instituției

Posturi și funcții desființate, la Ministerul Dezvoltării! Măsurile aprobate de Guvern pentru reorganizarea și funcționarea instituției

Guvernul a aprobat reorganizarea și funcționarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Aceasta prevede reducerea și desființarea unor funcții și posturi, anunță ministrul Adrian Veştea.

Posturi și funcții desființate, la Ministerul Dezvoltării! Măsurile aprobate de Guvern pentru reorganizarea și funcționarea instituției
Sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
de Mia Lungu    |    12 Apr 2024   •   11:26

Guvernul a aprobat reorganizarea și funcționarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care prevede reducerea funcțiilor de demnitate publică cu 25%, desființarea posturilor vacante și a funcțiilor de șef de birou, anunță ministrul Adrian Veştea.

"În urmă cu 10 luni, când am preluat portofoliul de ministru al dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, am găsit un minister care derula proiecte de miliarde de lei pentru dezvoltarea comunităților locale din toată țara.

Discutând cu factorii de decizie din minister, am ajuns la concluzia că, pentru a ne atinge obiectivele ambițioase, trebuie să ne eficientizăm activitatea, să ne optimizăm fluxurile de muncă, să ne asumăm noi sarcini și să ne orientăm spre noi proiecte", a scris Adrian Veştea pe Facebook.

Astfel, Guvernul a aprobat reorganizarea și funcționarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care prevede reducerea funcțiilor de demnitate publică cu 25%, desființarea posturilor vacante și a funcțiilor de șef de birou, precum și reducerea numărului total al funcțiilor publice de conducere.

Din momentul în care decizia Guvernului va fi publicată în Monitorul Oficial, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, va funcționa cu 701 funcționari publici, cu cinci secretari de stat și trei subsecretari de stat.

"Sunt convins că, printr-o structură flexibilă și eficientizată, ne vom atinge țintele stabilite", spune ministrul.

În urmă cu 10 luni, când am preluat portofoliul de ministru al dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, am...

Posted by Adrian Ioan Veştea on Thursday 11 April 2024

 

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close