Antena 3 Politică Premierul Nicolae Ciucă: "Îi încurajăm pe românii din țară și din afara granițelor să-și deschidă o afacere în România"

Premierul Nicolae Ciucă: "Îi încurajăm pe românii din țară și din afara granițelor să-și deschidă o afacere în România"

de Ioana Mircea    |    05 Aug 2022   •   15:30
Premierul Nicolae Ciucă: "Îi încurajăm pe românii din țară și din afara granițelor să-și deschidă o afacere în România"
Sursa foto: Facebook | Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că susține antreprenoriatul și îi invită pe românii din țară și de peste hotare să își deschidă o afacere. A fost creat un nou pilon de finanțări pentru cei interesați.

Guvernul României a făcut un anunț vineri pe pagina de Facebook în care susține că este alături de mediul antreprenorial.

Potrivit postării a fost creat un nou pilon distinct în programul Start-up Nation, iar beneficiarii pot fii atât românii din țară cât și cei din diaspora.

"Am creat un pilon distinct pentru românii din diaspora, care își pot valorifica expertiza și creativitate în țară. Asemenea cetățenilor din țară, ei pot beneficia de până la 200.000 de lei fonduri nerambursabile pentru înființarea unui proiect de business aici, acasă.

Alături de stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora și crearea de noi locuri de muncă, urmărim și susținerea inovării și a pregătirii antreprenoriale.

Celor peste 4.000 de aplicații înscrise până acum pe platforma Ministerului Antreprenoriatului și Turismului sper să li se alăture cât mai multe proiecte eligibile.

Îi așteptăm pe românii cu spirit antreprenorial din țară și din afara granițelor să intre în acest program!

Suntem pregătiți să suplimentăm bugetul de 520 de milioane de lei alocat deja Programului Start-Up Nation pentru a oferi sprijin cât mai multor antreprenori să investească în România", a anunțat premierul în postarea de pe Facebook.

Start-up Nation oferă suport I.M.M.-urilor în accesarea fondurilor nerambursabile, pentru a-și transforma ideea unei afaceri în realitate sau pentru dezvoltarea afacerii existente!

Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 1 septembrie 2022.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close