Antena 3 CNN Politică Premieră în România: Referendum pentru demiterea unui primar dintr-o comună din Braşov

Premieră în România: Referendum pentru demiterea unui primar dintr-o comună din Braşov

Localnicii din comuna Dumbrăvița din județul Brașov votează duminică dacă edilul din localitate îşi păstrează sau nu funcţia. 

Premieră în România: Referendum pentru demiterea unui primar dintr-o comună din Braşov
Sursa foto: Hepta /Facebook
de Ovidiu Stan    |    19 Iun 2022   •   11:46

Oamenii sunt revoltaţi de activitatea primarului şi susţin că nu a făcut nimic în ultimii ani de mandat, motiv pentru care au iniţiat un referendum pentru demitere. 

Mai mulţi lideri ai partidului USR au adunat semnăturile necesare pentru a iniţia acest referendum.

Inițiatorii sunt cei din grupul USR din localitatea cu aproximativ 4000 de locuitori, care au adunat semnăturile necesare pentru a demara procedura de organizare a referendumului prin care cetățenii sunt chemați să voteze cu DA sau NU dacă vor să fie demis primarul PNL-ist Popa Zachiu. 

Totul ar fi pornit imediat după alegerile locale, când USR-iștii nemulțumiți că tot Popa Zachiu a ieșit primar, acesta aflându-se la al cincilea mandat.

Ei au mers din poartă-n poartă pentru a convinge puțin peste 1.000 de oameni că este nevoie de schimbare. USR-iștii reproșează actualului primar că nu a făcut nimic notabil în ultimii ani, că nu au nici la acest moment canalizare și apă în toată comuna, că majoritatea străzilor sunt neasflatate și că se tărăgănează procedura de atribuire a titlurilor de proprietate locuitorilor. 

De cealaltă parte, primarul spune că bugetul localității este unul sărăcuț și că a proritizat investițiile și cheltuielile și că abia acum se fac investiții in infrastructură. 

Dacă totalul de voturi valabil exprimate va depăși 30%, referendumul va trece, însă din acest total sunt necesare 50 + 1 voturi cu DA pentru ca primarul să fie demis. 

Lupta este foarte strânsă pe acest sbiect, fiind vorba mai mult de orgolii între PNL și USR. 

×
Subiecte în articol: referendum Brașov Popa Zachiu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close