Antena 3 CNN Politică Premierul desemnat Lucian Croitoru recită versuri de Lucian Blaga, în Parlament (VIDEO)

Premierul desemnat Lucian Croitoru recită versuri de Lucian Blaga, în Parlament (VIDEO)

Premierul desemnat Lucian Croitoru recită versuri de Lucian Blaga, în Parlament (VIDEO)
Sursa foto: lucian croitoru
04 Noi 2009   •   13:30

Parlamentul României a fost miercuri scena unde şi-au făcut apariţia recitatori de ocazie. Premierul desemnat. Lucian Croitoru a luat cuvântul pentru a doua oară în Parlament, pentru a-i răspunde liderului PNL, Crin Antonescu, care îl întrebase în intervenţia sa ce caută în Parlament.

"Am fost acuzat de nesimţire politică. Fiica mea , care se uită acum la televizor, s-ar putea întreba de ce tatăl ei este un nesimţin politic (...) Am fost întrebat ce caut aici. Eu respect Constituţia. Am urmat procedurile. Mi-am făcut datoria" a susţinut Croitoru.

Croitoru a considerat oportun să îi răspundă liderului liberal şi în versuri. El a citat din poezia "Pelerinii", care îi aparţine lui Lucian Blaga.

?Pelerini prin Indii sunt.
Ei trec râuri, codri, munte,
şi se fac ei înşişi punte,
când o ţin spre locul sfânt.

La Banares, la Madura,
îşi întind în praf făptura.

Gândul lor e dovedit.
Omul nu-i decât măsura
unui drum de împlinit?
a recitat premierul, dovedind că are şi alte preocupări decât cele care ţin de domeniul financiar.



Şi fostul Ministru de Finanţe din guvernul Tăriceanu, Varujan Vosganian, a avut parte de un răspuns asemănător. De data aceasta, Croitoru i-a recitat o strofă din poezia Glas de seară, de Blaga.

"Din prag un gând se uită lung.
Să-l las în casă? Să-l alung?
Cuvânt încearc-a se rosti:
Veni-va zi! Veni-va zi!"
au fost versurile prin care Croitoru a încercat să arate că l-a avertizat pe Vosganian cu privire la iminenţa crizei financiare.

În replică, fostul ministru liberal de Finanţe a ţinut să parafraze două versuri dintr-o poezie de Mihai Eminescu: "Era pe când nu s-a zărit, acum îl vezi şi nu e".



Membru al Uniunii Scriitorilor, Vosganian a ţinut să îi răspundă în acelaşi fel lui Croitoru. "Daţi-mi voie să vă spun şi eu nişte versuri. Mihai Eminescu: Era pe când nu s-a zărit, Acum îl vezi şi nu e!", a spus Vosganian.

Antena3.ro

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close