Antena 3 Politică Premierul desemnat Lucian Croitoru recită versuri de Lucian Blaga, în Parlament (VIDEO)

Premierul desemnat Lucian Croitoru recită versuri de Lucian Blaga, în Parlament (VIDEO)

04 Noi 2009   •   13:30
Premierul desemnat Lucian Croitoru recită versuri de Lucian Blaga, în Parlament (VIDEO)
Sursa foto: lucian croitoru

Parlamentul României a fost miercuri scena unde şi-au făcut apariţia recitatori de ocazie. Premierul desemnat. Lucian Croitoru a luat cuvântul pentru a doua oară în Parlament, pentru a-i răspunde liderului PNL, Crin Antonescu, care îl întrebase în intervenţia sa ce caută în Parlament.

"Am fost acuzat de nesimţire politică. Fiica mea , care se uită acum la televizor, s-ar putea întreba de ce tatăl ei este un nesimţin politic (...) Am fost întrebat ce caut aici. Eu respect Constituţia. Am urmat procedurile. Mi-am făcut datoria" a susţinut Croitoru.

Croitoru a considerat oportun să îi răspundă liderului liberal şi în versuri. El a citat din poezia "Pelerinii", care îi aparţine lui Lucian Blaga.

?Pelerini prin Indii sunt.
Ei trec râuri, codri, munte,
şi se fac ei înşişi punte,
când o ţin spre locul sfânt.

La Banares, la Madura,
îşi întind în praf făptura.

Gândul lor e dovedit.
Omul nu-i decât măsura
unui drum de împlinit?
a recitat premierul, dovedind că are şi alte preocupări decât cele care ţin de domeniul financiar.Şi fostul Ministru de Finanţe din guvernul Tăriceanu, Varujan Vosganian, a avut parte de un răspuns asemănător. De data aceasta, Croitoru i-a recitat o strofă din poezia Glas de seară, de Blaga.

"Din prag un gând se uită lung.
Să-l las în casă? Să-l alung?
Cuvânt încearc-a se rosti:
Veni-va zi! Veni-va zi!"
au fost versurile prin care Croitoru a încercat să arate că l-a avertizat pe Vosganian cu privire la iminenţa crizei financiare.

În replică, fostul ministru liberal de Finanţe a ţinut să parafraze două versuri dintr-o poezie de Mihai Eminescu: "Era pe când nu s-a zărit, acum îl vezi şi nu e".Membru al Uniunii Scriitorilor, Vosganian a ţinut să îi răspundă în acelaşi fel lui Croitoru. "Daţi-mi voie să vă spun şi eu nişte versuri. Mihai Eminescu: Era pe când nu s-a zărit, Acum îl vezi şi nu e!", a spus Vosganian.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close