Antena 3 CNN Politică Președintele PSD, Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul fostei soții

Președintele PSD, Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul fostei soții

Președintele PSD, Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul fostei soții
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Apr 2016   •   14:17

UPDATE 14.17 - Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la ieșirea de la DNA, că a fost chemat în calitate de suspect în dosarul în care fosta sa soție, Bombonica Prodana, a fost pusă sub învinuire, pentru că a menținut în funcție mai multe persoane la Direcția de asistență socială, deși nu veneau la serviciu.

”Este vorba de același dosar în care a fost chemată soția mea. Sunt suspectat că două angajate de la Protecția Copilului nu ar fi venit la serviciu și că eu aș fi îngăduit acest lucru. În 2006. Am calitatea de suspect”, a spus șeful PSD, miercuri, la ieșirea de la DNA.

Întrebat de presă dacă a intervenit pentru acele persoane, Dragnea a răspuns: ”Categoric nu am intervenit pentru aceste persoane”, adăugând însă că le cunoaște.

Acuzația de care ar putea să fie acuzat Liviu Dragnea este cea de instigare la abuz în serviciu.

Dragnea: Nu este un prejudiciu de imagine pentru partid

Liviu Dragnea este de părere că acest nou dosar în care este implicat nu aduce prejudicii partidului.

”Eu cred că nu aduce un prejudiciu de imagine partidului. O să vedem la alegeri”, a continuat șeful PSD.

Totodată, vineri ar urma să fie anunţată şi sentinţa definitivă la Dragnea, în dosarul Referendumul. 


Comunicat DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale față de suspectul

DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
- instigare la fals intelectual, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada iulie 2006 - decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții.

În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.

Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare.

Suspectului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Radu Tudor: Liderii PSD sunt căutați cu predilecție de procurori

Analistul politic Radu Tudor a spus miercuri, după ce șeful PSD Liviu Dragnea a fost pus sub învinuire într-un nou dosar, că liderii social-democrați sunt căutați de procurori în această perioadă și învinuiți pentru tot felul de fapte.

----------------------------

Știrea inițială 14.02

Liviu Dragnea a venit miercuri la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Preşedintele PSD nu a vrut să spună despre ce dosar este vorba, dar săptămânile trecute fosta sa soţie, Bombonica Prodana, a fost audiată de două ori de către procurorii anticorupţie

Anterior, fosta soție a lui Dragnea a fost la DNA, unde a fopt pusă sub acuzare pentru abuz în serviciu.

Totodată, vineri ar urma să fie anunţată şi sentinţa definitivă la Dragnea, în dosarul Referendumul. 

 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Cutremur în România, în această seară! Magnitudinea înregistrată
x close