Antena 3 CNN Politică PSD contestă legea alegerilor locale

PSD contestă legea alegerilor locale

PSD contestă legea alegerilor locale
04 Iul 2016   •   16:45

Alegerea şefilor de consilii judeţele prin vot indirect, din rândul consilierilor, a dus la efecte nedorite: la trădări, negocieri dure, alianţe rupte sau colaborări inedite. Sistemul a avantajat partidele mici, cum e cazul PMP şi UDMR, care au speculat faptul că marilor partide le-au lipsit câteva voturi pentru a-şi impune majoritatea. Acum, PSD contestă legea, anunță Digi24.

Liviu Dragnea spune că partidul său a greşit în timpul mandatului lui Victor Ponta când a fost de acord cu alegerea indirectă a preşedintelui de Consiliu Judeţean. Acum vrea ca acesta să fie ales uninominal, aşa cum a propus în 2008.

„Se văd efectele acestei legi, cu care eu nu am fost de acord”, spune Liviu Dragnea.

„Asta e o greşeală foarte mare. Sunt cel mai urât tip de negociere posibilă, care nu mai ţine cont nici de voturile cetăţenilor, care nu mai ţine cont de ponderea partidului, nici de programe de guvernare locală”, adaugă el.

Dacă PSD şi-a dat seama de eroarea făcută, la un an după ce a votat legea în Parlament, partidele mici au profitat. În timpul negocierilor, PMP şi UDMR au reuşit să obţină funcţii.

×
Subiecte în articol: PSD
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close