Antena 3 CNN Politică PSD: În România educată, modelul e fără școli deschise, fără educație, fără viitor

PSD: În România educată, modelul e fără școli deschise, fără educație, fără viitor

Reprezentanții Partidului Social Democrat au postat un mesaj pe o rețea socială prin care critică faptul că Ludovic Orban și Monica Anisie ”condamnă viitorul a milioane de copii”.

PSD: În România educată, modelul e fără școli deschise, fără educație, fără viitor
de Laura Dinu    |    04 Noi 2020   •   15:15

”Pentru Orban și Anisie modelul european al păstrării școlilor deschise, indiferent de duritatea restricțiilor, nu este demn de urmat. În România Educată, modelul e fără școli deschise, fără educație, fără viitor.

Îi vreți încă 4 ani la putere, să condamne viitorul a milioane de copii?

Opriti Guvernul ORBAN”, este mesajul postat de reprezentanții Partidului Social Democrat. 

Măsura anunțată de Anisie după ce părinții s-au plâns că nu se țin orele online

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, luni, că aproximativ un milion de elevi români fac şcoala online în această perioadă. După ce mai mulţi părinţi şi elevi s-au plâns că orele nu se ţin conform programei şcolare, Anisie a solicitat intensificarea controalelor pentru a vedea exact cum funcţionează învăţământul online, de acasă.

Şcolile din Capitală rămân închise încă două săptămâni

„Elevii care învaţă exclusiv online sunt aproximativ 1 milion, iar în ceea ce priveşte municipiul Bucureşti înţeleg că deja s-a încheiat şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis continuarea tot pentru 14 zile a învăţării în sistem online", a precizat Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei apel pentru intensificarea controalelor

"Fac un apel către inspectorii şcolari să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate online pentru că la Ministerul Educaţiei vin semnale tot mai dese de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară activităţile didactice în sistem online“, a mai spus Monica Anisie.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminiţa Barcari, a declarat că nu ştie vreun caz al unui cadru didactic care să nu fi fost plătit pentru că a refuzat să predea orele online. Ea a mai precizat că poate solicita Inspectoratelor Şcolare să intrebe în unităţile de învăţământ care este situaţia cadrelor didactice care au refuzat şi, în consecinţă, nu au fost plătite pentru neefectuarea orelor.

Conform raportărilor inspectoratelor şcolare, sunt 8.797 şcoli în scenariul verde, 5.029 de şcoli în scenariul galben şi 3.830 în scenariul roşu, după cum spune ministrul Educaţiei.

Aproape 3 milioane de şcolari şi preşcolari au început cursurile noului an şcolar pe 14 septembrie, conform datelor INS, ceea ce înseamnă că circa o treime dintre elevii din şcolile din România fac acum cursurile exclusiv online.

Deşi 1 milion de elevi fac şcoală doar în mediul online, numai 43.455 de tablete dintre cele 250.000 promise au fost livrate

"Până la acest moment au fost distribuite 43.455 de tablete, au fost acoperite şi judeţele Braşov, Prahova, Ilfov integral. Conform planului de distribuţie pe care îl avem, săptămâna aceasta vor mai fi livrate încă 20.815 tablete în judeţele Harghita, Sibiu, Teleorman şi Dâmboviţa, urmând ca în următoarea săptămână să se mai livreze 18.000”, a spus Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică, în anul şcolar 2019 – 2020, România avea un număr de 6.166 unităţi şcolare din învăţământul primar şi gimnazial şi 1.444 de licee conectate la internet. Dintr-un total de 9.150 de unităţi încadrate în segmentul primar şi gimnazial, 6.166 erau conectate la internet (67%). În învăţământul liceal funcţionează 1.468 licee şi grupuri şcolare independente, 98% dintre ele având acces la internet, precizează mediafax.ro

 

×
Subiecte în articol: PSD educatie
Parteneri
Mama elevului abuzat la școala din București rupe tăcerea
x close