Antena 3 CNN Politică Mișcare neașteptată pe scena politică. Surse: PSD, la guvernare alături de PNL

Mișcare neașteptată pe scena politică. Surse: PSD, la guvernare alături de PNL

Radu Tudor a prezentat în cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire” o ipoteză lansată de știripesurse.ro. Este vorba despre un scenariu ce se discută foarte mult în ultima vreme de toate instituțiile puterii.

Mișcare neașteptată pe scena politică. Surse: PSD, la guvernare alături de PNL
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    02 Noi 2020   •   23:11

În PSD a apărit un curent de opinie care vede posibilă o guvernare cu liberalii. În ciuda faptului că, la ora actuală, o asemenea înțelegere pare lipsită de orice șansă de reușită. Social-democrații susțin că vor încerca să aibă discuții cu liberalii pe această temă. 

Surse din formațiunea social-democrată au declarat pentru stiripesurse.ro că este posibilă o alianță PSD-PNL la guvernare, în funcție de rezultatul alegerilor parlamentare.

”În loc să fie Guvern cu 4-5 partide și scandal zi de zi, asigurăm noi o majoritate liniștită”

”După ce se încheie campania, ne calmăm toți. Iohannis o să vrea sigur o majoritate solidă care să poată să și contruiască ceva, nu numai să facă scandal. Vin patru ani fără alegeri, în care se poate construi.  

Cu USR nu s-au înțeles în 11 localități importante. USR știe că, dacă intră la guvernare, dispar, lucru ce nu prea le convine.

În loc să fie Guvern cu 4-5 partide și scandal zi de zi, asigurăm noi o majoritate liniștită”, spun sursele citate.  

”Noi vrem să trăim la guvernare și cedăm din start propunerea de premier”

”O să fie foarte complicat pentru PNL dacă nu ia peste 30%, pentru că nu vor să fie la mâna USR, îi consideră nebuni.

Noi vrem să trăim la guvernare și cedăm din start propunerea de premier. Iohannis îl pune vicepremier pe Dîncu, mai merge Grindeanu în Guvern, Ciolacu ia Camera Deputaților, Senatul merge la PNL, mai trimitem 4-5 miniștri să nu fie controversați și am închis-o. Cel puțin doi ani de zile nu o să mai fie mari scandaluri.

Cred că Orban are mai multe șanse cu noi sa fie premier”, au mai declarat surse din PSD.

Potrivit surselor citate, există încă în PNL și PSD politicieni importanți legați de „prietenii transpartinice”, prietenii care de multe ori sunt mai puternice și mai trainice decât cele din interiorul partidelor.

×
Subiecte în articol: PNL
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close