Antena 3 CNN Politică PSD nu este de acord cu împărţirea teritorială propusă de UDMR

PSD nu este de acord cu împărţirea teritorială propusă de UDMR

PSD nu este de acord cu împărţirea teritorială propusă de UDMR
Sursa foto: ponta
27 Mar 2010   •   15:39

Preşedintele PSD Victor Ponta acuză Guvernul că alocă bani pe criterii politice. Ponta a precizat că, în această perioadă, partidul pe care îl conduce se luptă cu o putere care duce o politică de distrugere a administraţiei locale. În plus, liderul PSD a afirmat că nu este de acord cu propunerea UDMR de împărţire a României pe regiuni de dezvoltare, una dintre acestea fiind cea care grupează judeţele Covasna - Harghita - Mureş. El a precizat că PSD propune o nouă împărţire teritorială a României, pe regiuni, şi crearea unui Fond Naţional de Dezvoltare.

Preşedintele social-democraţilor a mai spus că Guvernul duce o politică de hărţuire a primarilor care nu se înscriu în PDL.

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a acuzat Guvernul că împarte banii pe criterii politice şi a declarat că multe primării sunt, în prezent, în incapacitate de plată.

Victor Ponta, a afirmat, sâmbătă, la Buşteni, că în Europa nu se fac regiuni pe criterii etnice, el susţinând încă o dată că PSD se va opune proiectului de regionalizare, aşa cum a fost acesta propus de UDMR, potrivit Mediafax.

"În Europa, regiunile nu se fac pe criterii etnice. Ideea de bază a Europei este tocmai aceea de a nu avea criterii etnice şi naţionale, ci de a avea criterii de dezvoltare şi de coeziune. Să încercăm să avem regiuni cât mai echilibrate între ele", a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă, la Buşteni.

Ponta a precizat că PSD se va opune proiectului de regionalizare elaborat de UDMR, proiect de lege care a trecut prin aprobare tacită de Senat şi care se află în dezbatere la Camera Deputaţilor.

El a spus că discursul UDMR este "un discurs al anilor '50". Cât despre discursul PSD pe subiectul regionalizării, liderul social-democrat a spus că nu este vorba despre un discurs naţionalist, ci de unul european.

În ce priveşte felul în care ar trebui organizate regiunile, Victor Ponta a spus că PSD consideră că este nevoie de un consiliu al fiecărei regiuni, cu un preşedinte de regiune şi ca fiecare regiune să aibă personalitate juridică, lucru care i-ar permite să interacţioneze direct cu autorităţile europene pentru accesarea fondurilor de dezvoltare.

Preşedintele PSD a participat, vineri şi sâmbătă, în staţiunea prahoveană Buşteni, la o dezbatere la care au fost invitaţi preşedinţii de consilii judeţene, membrii PSD, precum şi primarii de municipii ai partidului, pe tema regionalizării, dar şi a mai multor legi care se află, în prezent, în dezbatere parlamentară.



Antena 3




×
Subiecte în articol: Victor Ponta Liviu Dragnea PSD bani primari
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close