Antena 3 CNN Politică PSD își suspendă orice acțiune de campanie electorală. Marcel Ciolacu: ”Sănătatea este prioritară”

PSD își suspendă orice acțiune de campanie electorală. Marcel Ciolacu: ”Sănătatea este prioritară”

În urma incendiului de la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț au murit 10 pacienți și 7 persoane au fost rănite, între care și medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să își salveze pacienții. În semn de respect pentru tragedie, PSD își suspendă orice acțiune de campanie electorală.

PSD își suspendă orice acțiune de campanie electorală. Marcel Ciolacu: ”Sănătatea este prioritară”
de Andreea Cigolea    |    15 Noi 2020   •   11:13

”În semn de respect pentru tragedia de la Piatra Neamț , PSD își suspendă orice acțiune de campanie electorală . Sănătatea este prioritară! Marcel Ciolacu” este mesajul șefului PSD.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență au transmis, duminică dimineața, că în secția ATI și-au pierdut viața șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani.

Ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a luat măsuri pentru a asigura o continuitate a activității de salvare a vieților pacienților care necesită ventilație mecanică.

Secția care a ars, mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe notificare la DSP

Secția ATI, care a ars la Spitalul din Piatra Neamț, a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP, a declarat, duminică, prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a declarat, duminică, faptul că era obligatoriu ca Spitalul să notifice DSP-ul despre modificările structurii, ceea ce nu s-a întâmplat.

„Secția care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP. Cu toate că era o modificare a structurii, nu s-a făcut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul să facă acest lucru", a declarat prefectul de Neamț, George Lazăr, la Digi 24.

Potrivit prefectului, la etajul 2 s-au făcut lucrări pentru mărirea capacității secției ATI. Acesta suspectează că lucrările s-au făcut fără respectarea legii.

„La etajul 2 s-au făcut în ultimele zile lucrări în regie proprie pentru a mari capacitatea secției de ATI, care până acum funcționa la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supoziție, încă nu a fost confirmată, că această mutare nu a respectat cadrul legal și nu au fost verificări din partea celor care aveau competență și răspundeau tehnic pentru această modificare”, a mai spus prefectul.

Acesta spune că specialiștii de la ISU, parchetul, polițiștii, criminaliștii trebuie să stabilească datele concrete, în urmă anchetei.

„Acum sunt niște date care se desprind din discuțiile avute cu cadrele medicale și cei de la ISU. A fost un fel de de a muta secția de la etajul 3 la etajul 2, efectuând lucrări pe cont propriu. Spitalul a greșit că a făcut lucrările fără aprobare", a mai spus George Lazăr.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close