PSD va elimina o povară birocratică. Liviu Dragnea: „Formularul 088 a fost coșmarul oamenilor de afaceri”

de S.T.    |    11 Ian 2017   •   12:42
PSD va elimina o povară birocratică. Liviu Dragnea: „Formularul 088 a fost coșmarul oamenilor de afaceri” Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că a solicitat Guvernului ca în această săptămână „să elimine corvoada numită Formularul 088”.

Potrivit acestuia, în 2016, acest formular a fost "coşmarul" oamenilor de afaceri, „o povară birocratică, din cauza căreia mii de firme româneşti au fost blocate abuziv”.

„De altfel, este prima dată, în ultimii 8 ani, când numărul de firme închise a fost mai mare decât cel al firmelor înfiinţate. Am spus, în Programul de guvernare, că măsurile de simplificare şi debirocratizare constituie o prioritate pentru noi. Am şi dovedit acest lucru, eliminând cele 102 taxe nefiscale. Continuăm! ANAF-ul trebuie să-şi facă treaba, fără a pasa însă responsabilitatea pe spatele antreprenorilor corecţi. De aceea, am cerut guvernului #PSD ca, în această săptămână, să elimine corvoada numită 'Formularul 088'!”, a scris Dragnea, pe Facebook.

El a menţionat că nu există implicaţii bugetare, din contră măsura „va stimula crearea de noi companii”.

Parteneri
x close