Antena 3 CNN Politică Radu Stroe şi Marko Bela: Acord pentru guvernul de tehnocraţi, da, coaliţie sau alianţă, nu

Radu Stroe şi Marko Bela: Acord pentru guvernul de tehnocraţi, da, coaliţie sau alianţă, nu

Radu Stroe şi Marko Bela: Acord pentru guvernul de tehnocraţi, da, coaliţie sau alianţă, nu
Sursa foto: Radu Stroe
14 Oct 2009   •   12:51

Liberalii sunt dispuşi cel mult să semneze un acord pentru constituirea unui guvern de tehnocraţi, condus de un premier independent, nu instituirea în scris a unui coaliţii sau alianţe politice, a declarat miercuri, înainte de consultări, secretarul general al PNL, Radu Stroe.
Stroe a subliniat că PNL, PSD şi UDMR nu vor negocia miercuri decât o formulă de acord pentru un guvern tehnocrat care să le permită celor trei partide să facă o propunere oficială preşedintelui Băsescu, actorii politic în cauză neavând intenţia să formeze o alianţă sau o coaliţie.
Chestionat în legătură cu posibilul conţinut al acordului scris, Stroe a susţinut că se va referi la ?constituirea unei majorităţi parlamentare pentru un guvern de tehnocraţi, condus de un premier independent?. ?Atât. Este doar un acord, nu o coaliţie, nu o alianţă, nimic altceva" a dat asigurări liberalul.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, la rândul său, că înţelegerea actuală dintre PSD, PNL şi UDMR nu reprezintă o coaliţie politică şi a subliniat că cele trei partide se află într-o competiţie pentru alegerile prezidenţiale.

"O coaliţie politică presupune, bineînţeles, negocieri foarte serioase, un program comun de guvernare, deci nu am ajuns încă la ideea unei coaliţii politice, fiindcă atunci, în mod firesc, partidele ar trebui să încerce să îşi coreleze programele, să discute condiţiile în care sunt gata să colaboreze", a explicat Marko.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Radu Stroe
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close