Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan anunță că Guvernul nu va fi blocat, indiferent de decizia Parlamentului

Raluca Turcan anunță că Guvernul nu va fi blocat, indiferent de decizia Parlamentului

„Încercarea parlamentarilor de a bloca activitatea guvernului frizează lipsa de responsabilitate”, susține Raluca Turcan (PNL).

Raluca Turcan anunță că Guvernul nu va fi blocat, indiferent de decizia Parlamentului
17 Dec 2019   •   13:15

Vicepremierul spune că, indiferent de dorința Parlamentului, Guvernul Orban va da OUG dacă situația se impune.

„Cine își imaginează că, prin respingerea legii de abilitare a guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare, va bloca guvernul să lucreze SE ÎNȘALĂ”, își începe astfel Raluca Turcan mesajul publicat marți pe Facebook.

„Dacă votul de astăzi din comisia Juridică și cea de Buget nu va fi corectat mâine, în plenul Camerei Deputaților, guvernul Orban va fi forțat în luna ianuarie să adopte ordonanțe de urgență și să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru fiecare OUG în parte. Fac un apel către parlamentarii care au respins legea de abilitare a guvernului ca mâine să susțină retrimiterea legii la comisii și corectarea unui demers politic greu de înțeles, în condițiile în care România și românii au nevoie de un guvern care să muncească”, a transmis Raluca Turcan.

„Reamintesc faptul că premierul Orban a solicitat oficial conducerii Parlamentului să fie activitate parlamentară până în data de 31 decembrie, astfel încât să putem finaliza Legea Bugetului pentru anul 2020. Este greu de acceptat că au schimbat procedura parlamentară peste noapte doar ca să pună bețe-n roate guvernului. Mai exact, în loc să dea votul în Comisia Juridică (unde putea fi majoritate pentru legea de abilitare), au reunit două comisii (Juridică și cea de Buget) ca să spulbere funcționarea majorității parlamentare.

În ianuarie sunt foarte multe proiecte pe care românii le așteaptă. Încercarea parlamentarilor de a bloca activitatea guvernului frizează lipsa de responsabilitate sau necunoașterea Constituției.

Guvernul Orban va munci toată luna ianuarie, fie că-și dorește sau nu Parlamentul, și va da ordonanțe de urgență dacă situația nu se corectează”, a conchis Raluca Turcan.

×
Parteneri
Horoscop rune 6-13 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close