Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan, explicații după ce i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal

Raluca Turcan, explicații după ce i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a reacţionat la ironiile primite la postarea în care îi ura "La multi ani" baronului Samuel von Brukenthal, mort din 1803.

Raluca Turcan, explicații după ce i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    26 Iul 2021   •   21:49

Reacția vine la câteva ore de la postare, timp în care mai mulţi lideri politici au lansat o serie de ironii la adresa sa şi cărora le-a urat la rându-i: "La mulţi ani cu executare".

„Sunt nevoită să fac câteva precizări acum, cu întârziere, pentru că am fost blocată într-o întâlnire la Constanța timp de mai multe ore. Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credință care vor să îl citească.

Așadar, Spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie. Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc. Prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet.

Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România.

Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie. Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu același nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00.

PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA! Lor, “La Mulți Ani” cu executare", a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan pe pagina sa de socializare.

În replică, mai mulţi internauţi i-au reamintit că cei trecuţi în nefiinţă sunt comemorați şi nu aniversați şi au continuat seria de comentarii acide la adresa ministrului.

"Mai ai sa ne înveți ca se scrie ,,La mulți ani pe colivă...", a scris o femeie.

"E prea blonda ca sa știe că Brukenthal a asuprit nemilos țăranii români în Ardeal și a avut un rol hotărâtor în înnăbușirea răscoalei lui Horea. Prea blonda ca sa știe că acele opere de arta au fost strânse cu resurse obținute din exploatarea nemiloasă a românilor. Nu pot admira și nu voi vizita niciodată acel muzeu care nu ar trebui să existe. Bruckental e un monstru pt poporul român, doar de sași poate fi considerat un iubitor de artă", a mai spus cineva.

"Mare-i gradina politicienilor incapabili în funcțiile lor", a conchis cineva.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close