Antena 3 CNN Politică Rang de ministru pentru şefii DAE, Vasile Puşcaş şi SGG,Daniela Andreescu

Rang de ministru pentru şefii DAE, Vasile Puşcaş şi SGG,Daniela Andreescu

Rang de ministru pentru şefii DAE, Vasile Puşcaş şi SGG,Daniela Andreescu
Sursa foto: Vasile Puscas
11 Feb 2009   •   16:12

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, ca Şeful Departamentului de Afaceri Europene, Vasile Puşcaş va conduce instituţia cu rang de ministru-delegat, potrivit unei decizii luată miercuri de guvern.
Conform unor surse guvernamentale, citate de Mediafax, decizia schimbării titulaturii din secretar de stat în şef de departament cu rang de ministru a fost luată la nivelul coaliţiei guvernamentale PDL-PSD, pentru a suplini pierderea de către social-democraţi a unui post în Cabinet, prin cumularea, de către Dan Nica, a funcţiei de vicepremier cu cea de ministru al Administraţiei şi Internelor.
Social-democraţii, prin liderul Mircea Geoană ar fi dorit ca Puşcaş să fie ridicat în rang ca ministru plin, dar PDL s-a opus pentru o asemenea investire, fiind de acord numai cu varianta ca şeful DAE să devină ministru-delegat.
Guvernul a mai decis miercuri ca secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, să aibă rang de ministru, iar secretarul general adjunct al Guvernului de secretar de stat.
Rang de ministru pentru secretarul general al Guvernului l-a avut, pentru prima dată după 1990, Şerban Mihăilescu, gestionarul acestei funcţii în Cabinetul Adrian Năstase, între 2001 şi 2004. Şeful SGG a mai avut rang de ministru până în primăvara anului 2007 când, odată cu restructurarea Guvernului, s-a decis ca acesta să aibă statut de înalt funcţionar public.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close