Antena 3 CNN Politică Rareș Bogdan, avertisment pentru Ludovic Orban: "Poate rămâne la conducerea PNL, dar cu un partid bolnav"

Rareș Bogdan, avertisment pentru Ludovic Orban: "Poate rămâne la conducerea PNL, dar cu un partid bolnav"

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat că miza viitorului congres PNL este uriașă, acesta urmând să decidă soarta partidului. Acesta îl avertizează pe Ludovic Orban că va putea rămâne la conducerea PNL, însă "cu un partid bolnav".

Rareș Bogdan, avertisment pentru Ludovic Orban: "Poate rămâne la conducerea PNL, dar cu un partid bolnav"
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    20 Mai 2021   •   13:37

"A existat indiscutabil un pericol de conducere autocratică, care trebuie reglat prin noul congres. Membrii echipei, prim-vicepreședinte, eventual președinte executiv, secretar general trebuie să aibă un rol mai important, iar puterea nu trebuie concentrată într-o singură mână. O putere concentrată într-o singură mână riscă să ducă la derapaje.

(...) Pentru asta luptăm. În următoarea conjunctură, indiferent dacă rămâne Ludovic Orban sau dacă vine altcineva, prim-vicepreședinții, președintele executiv, secretarul general să aibă mai multă putere. Practic să fie o conducere colegială, colectivă.

O astfel de formulă ajută partidul. Repet, când puterea este concentrată într-o singură mână, riscul de derapaje este accentuat", a declarat Rareș Bogdan într-un interviu acordat libertatea.ro.

Întrebat dacă în PNL consideră că puterea este concentrată într-o singură mână, Rareș Bogdan a răspuns:

"Putem să afirmăm că puterea o are Ludovic Orban. Și parțial premierul, prin poziția de premier. Dar în cadrul PNL puterea aparține aproape în totalitate președintelui".

PNL are nevoie de o „viziune nouă”

Prim-vicepreședintele PNL este de părere că PNL are nevoie de o viziune nouă, dar fără a exclude pe nimeni: "Trebuie constituită o echipă în care viziunea vechiului și viziunea noului să fie complementare, să fie convergente".

Rareș Bogdan a mai fost întrebat și dacă el consideră că un pas către gruparea care reprezintă 'viziunea noului' făcut de Orban ar însemna de fapt un pas înapoi în partid, iar acesta a spus:

"Nu. Ar însemna să facă un pas înainte spre înțelegerea unei conduceri pentru viitor. Nefăcând asta riscă foarte mult. Sigur că poate rămâne la conducerea partidului, dar cu un partid bolnav. Care va avea frustrări majore din partea celor care vor fi îndepărtați sau vor fi izolați", a explicat prim-vicepreședintele PNL.

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan Ludovic Orban
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close