Antena 3 CNN Politică Robert Negoiţă: Unele străzi din Centrul Vechi au aspect de murdar

Robert Negoiţă: Unele străzi din Centrul Vechi au aspect de murdar

Robert Negoiţă: Unele străzi din Centrul Vechi au aspect de murdar
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Mai 2013   •   15:09
Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a declarat că anumite străzi din Centrul Istoric au "aspect de murdar" din cauza pavajului prost făcut, printre pietre fiind pus nisip, în loc de beton, acesta rămânând în urma utilajelor de curăţenie. 
"Am de gând să sesizez Primăria Generală, să vină să reglementeze problema întâlnită pe câteva străzi unde pavajul este prost făcut. În Centrul Vechi există un aspect de murdar din cauza acestui nisip care iese în permanenţă dintre pietre şi care ar fi trebuit să fie de fapt beton. Oriunde este pavat trebuia să fie ciment, astfel încât să putem intra cu utilajele să facem curat", a declarat primarul Sectorului 3, duminică, la sfârşitul unei acţiuni de salubrizare în această zonă a Bucureştiului.
Acţiunea a vizat o curăţenie mai amănunţită a străzilor din Centrul Vechi al Capitalei, având în vedere finalizarea programului pentru curăţenia de primăvară şi pregătirea pentru deschiderea sezonului estival.
"Salubrizarea este o chestiune pe care o facem permanent, dar această acţiune este mai specială, pentru că se apropie începutul verii şi începe să se aglomereze în această zonă a Bucureştiului", a spus Robert Negoiţă.
El a adăugat că, deşi în mod normal angajaţii firmei Rosal asigură curăţenia pe străduţele din Centrul Vechi, odată cu încălzirea vremii şi deschiderea teraselor doreşte ca şi acţiunile de curăţenie să fie intensificate.
Întrebat cum va intensifica acţiunile de curăţenie, Negoiţă a răspuns că în mod special va acorda "o atenţie deosebită, toată vara", arătând că este vorba nu numai de imaginea Sectorului 3, ci şi de imaginea Capitalei.
Acţiunea de salubrizarea a început pe străzile de lângă Splaiul Independenţei, respectiv primele străzi date în folosinţă în Centrul Istoric după reabilitare. Astfel, pe unele dintre aceste străzi pavajul nu este betonat, pietrele având între ele straturi de nisip. Edilul Sectorului 3 a arătat că în acele locuri utilajele de curăţenie nu pot spăla strada, pentru că în urma lor rămâne nisipul dintre pietre.
Robert Negoiţă a făcut o comparaţie între acele porţiuni de stradă şi celelalte zone din Centrul Istoric unde pavelele de piatră sunt prinse cu beton.
"Este inadmisibil. Eu aici am muncit cinci minute ca să fac curăţenie pe trei metri pătraţi, iar în urmă a rămas un dezastru, din cauza faptului că pavajul este făcut prost şi din cauza faptului că în mod normal aici ar fi trebui să fie beton. Este o treabă făcută prost de cei care au făcut pavajul în Centrul Vechi", a mai spus Robert Negoiţă, după ce a încercat să spele cu un utilaj o porţiune din strada Nicolae Tonitza. 
Întrebat dacă doreşte să ceară Primăriei Capitalei administrarea Centrului Vechi, Robert Negoiţă a spus că intenţia sa este "de a colabora cu municipalitatea" în problema Centrului Istoric.
"Noi trebuie instituţional să colaborăm, sunt anumite lucruri pe care Primăria Generală ni le sesizează nouă şi anumite lucruri pe care noi le sesizăm Primăriei Generale. Pentru că trebuie să colaborăm instituţional şi sper din suflet să găsesc înţelegere acolo (Primăria Capitalei, n.r.) şi problemele găsite azi să le rezolvăm în cel mai scurt timp, pentru confortul şi imaginea bucureştenilor", a mai spus edilul Sectorului 3.
De asemenea, Robert Neegoiţă a discutat cu reprezentanţii firmei Rosal, care asigură curăţenia pe străzile din Centrul Vechi, pentru includerea în programul de salubrizare a mobilierului urban, respectiv băncile şi stâlpii de iluminat, precizând că va cere suplimentarea coşurilor de gunoi din această zonă.
Reprezentantul firmei Rosal a explicat că, în mod normal, curăţenia pe arterele care alcătuiesc Centrul Vechi al Capitalei este asigurată în trei schimburi de către zece operatori de curăţenie şi utilajele aferente. 
Acesta a precizat că pentru această acţiune specială de curăţenie au fost folosite 15 utilaje şi 30 de angajaţi. 
 

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close