Antena 3 CNN Politică Scandalul din USL ia amploare. "Dacă vreţi să rupeţi alianţa, să o faceţi mai repede, că avem treabă"

Scandalul din USL ia amploare. "Dacă vreţi să rupeţi alianţa, să o faceţi mai repede, că avem treabă"

Scandalul din USL ia amploare. "Dacă vreţi să rupeţi alianţa, să o faceţi mai repede, că avem treabă"
de O.P.    |    14 Feb 2014   •   05:55

Scandalul ia amploare în USL. Lideri importanţi din PSD au anunţat că social-democraţii au majoritate parlamentară şi pot guverna fără PNL.
Liberalii nu cedează şi răspund că au cerut doar un post de vicepremier, pe care l-au avut şi până acum. Doar că în locul lui Daniel Chiţoiu îl vor acum pe Klaus Iohannis.

Social-democraţii  speră să primească până luni un semn de la PNL privind o nouă rundă de discuţii pentru restructurarea Guvernului. Războiul mediatic a fost purtat, într-o primă fază, la nivelul eşaloanelor secunde ale PSD şi PNL, dar ambele părţi au afişat puncte de vedere categorice.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea le transmite liberalilor dacă vor să rupă USL, să o facă mai repede, pentru că guvernul are treabă. USD poate guverna şi fără PNL, a adugat Dragnea.

Lupta declaraţiilor s-a intensificat la nivelul purtătorilor de cuvânt ai PSD şi PNL. Social-democratul Cătălin Ivan consideră că atitudinea lui Crin Antonescu faţă de Daniel Constantin este incorectă. Acesta se întreabă de ce în Alianţa de Centru Drepata, Constantin era dorit de Antonescu, şi deodată nu mai este.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al liberalilor spune că PSD ar trebui să afirme deschis dacă nu mai doreşte existenţa USL şi dacă sunt mai importante pretenţiile PC în actul de guvernare.

Negocierea între PSD şi PNL rămâne deocamdată blocată, iar o reuniune a conducerii USL nu a fost convocată oficial.

×
Subiecte în articol: USL scandal usl Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close