Antena 3 CNN Politică Şedinţa PNL s-a încheiat. Pocora: PNL îşi doreşte să facă parte din proiectul USL, aşa cum a fost votat în 2012

Şedinţa PNL s-a încheiat. Pocora: PNL îşi doreşte să facă parte din proiectul USL, aşa cum a fost votat în 2012

Şedinţa PNL s-a încheiat. Pocora: PNL îşi doreşte să facă parte din proiectul USL, aşa cum a fost votat în 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Feb 2014   •   22:45
UPDATE 22.40 - Deputatul PNL Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat, la finalul şedinţei informale de la sediul partidului, că PNL îşi doreşte să facă parte din proiectul USL, aşa cum a fost el votat şi mandatat de către cetăţeni, în 2012.

Întrebată de jurnalişti dacă s-a discutat eventuala părăsire a guvernării de către PNL, în cazul în care premierul Victor Ponta nu renunţă la propunerea de a avea 4 vicepremieri,
deputatul Pocoranu a afirmat, în repetate rânduri, că "nu s-a pus aşa problema".

"Mâine (luni - n.r.), la întâlnirea cu premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, domnul preşedinte Crin Antonescu şi prim-vicepreşedintele Klaus Iohannis au primit un mandat de fermitate, un mandat care înseamnă respectarea cu stricteţe a protocolului USL. PNL respectă şi îşi doreşte să facă parte din proiectul USL, aşa cum a fost el votat şi mandatat de cetăţeni, în alegerile din 2012", a declarat Pocora.

UPDATE 21.40 -
Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat, duminică, la plecarea de la sediul PNL, că, personal, a susţinut ieşirea PNL de la guvernare, în şedinţa la care a participat.
   
"Nu avem bani de investiţii şi, în situaţia în care bugetele noastre nu vor suferi nişte modificări, nu mai are rost să mai stăm la guvernare",
a motivat el, referindu-se la bugetele locale.
   
La rândul său, Marian Petrache, vicepreşedinte al PNL şi şeful CJ Ilfov, a declarat, duminică seară, că personal este pentru ieşirea de la guvernare în cazul în care situaţia actuală din USL continuă, precizând faptul că nu mai crede în Uniune deoarece nu a văzut "proiectele mari".

Petrache a precizat că la reuniunea de duminică a PNL nu s-a stabilit că se va ieşi sau nu de la guvernare, ci "soluţii sau variante" pentru discuţiile din USL. El a menţionat că PNL îşi păstrează poziţia iniţială de a nu accepta o nouă funcţie de vicepremier în Guvern, propusă de Victor Ponta pentru PC.

Reuniunea PNL continuă la ora transmiterii acestei ştiri.
  
Ştire iniţială 20.00
Liderul PNL Crin Antonescu şi Klaus Iohannis au propus, în şedinţa informală a PNL de duminică seară, ieşirea de la guvernare a partidului, susţin surse din anturajul politic al acestora.

Potrivit aceloraşi surse, fostul ministru Radu Stroe se opune ieşirii PNL de la guvernare.

Liderii liberali apropiaţi lui Crin Antonescu au fost convocaţi la sediul partidului la o şedinţă informală. Discuţiile au început la ora 18.00.  Şedinţa este decisivă pentru viitorul USL.

×
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close