Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei: Culisele scandalului Dragnea-Grindeanu. Cine este, de fapt, marele învins al crizei politice

Sinteza zilei: Culisele scandalului Dragnea-Grindeanu. Cine este, de fapt, marele învins al crizei politice

Sinteza zilei: Culisele scandalului Dragnea-Grindeanu. Cine este, de fapt, marele învins al crizei politice
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
21 Iun 2017   •   21:15

Mihai Gâdea prezintă, miercuri, la Sinteza Zilei, culisele scandalului Dragnea-Grindeanu, sfârșit printr-o moțiune de cenzură prin care partidul de guvernământ și-a dărâmat propriul Executiv.

În debutul emisiunii, Mihai Gâdea a ținut să readucă în atenția publică imaginile din 2014, de la lansarea candidaturii lui Victor Ponta la prezidențiale, lansare care s-a făcut cu mare fast la Arena Națională din Capitală.

Pe o scenă imensă, cu spatele la un ecran uriaș pe care rula sigla alianţei PSD-UNPR-PC, Liviu Dragnea lansa mesajul: „Victor Ponta, președinte!”

Invitată în emisiune Oana Zamfir Stancu a lansat ipoteza că Sorin Grindeanu ar  fi omul serviciilor, arătând că ”s-a întâmplat ceva prin faptul că toți acești oameni s-au unit împotriva lui”.

„E ceva anormal în legătură cu acest om. Putea să fie insubordonarea, putea să fie incompetența, domnule, nu e în stare de prim-ministru. Nu. A fost ceva faptul că toți acești oameni s-au unit împotriva lui. El rămâne singur. Nu are serviciu. Nu are bani în conturi. Nu are o grupare. Unde te duci tu de mâine? Când i s-au oferit 14 mii de euro, la ASF, (...) a fost făcut un erou că nu s-a vândut. Bine, nu te-ai vândut, dar care a fost misiunea ta în aceste zile? Să rupi o bucățică ca să faci un joc. Și atunci, ne întoarcem la trecut. Când s-au mai făcut astfel de acțiuni politice? Uite, aflăm cum s-a făcut UNPR-ul cu Coldea la masă. Când s-au mai făcut astfel de jocuri? Când sistemul a avut niste lucruri de reglat”, a spus Oana Zamfir.

Moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Aceasta a fost votată cu 241 de voturi "pentru" și 10 "împotrivă".

Numărul total de voturi valabil exprimate a fost 251.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close