x close

Sinteza Zilei. EXPLOZIV! O specialistă în oi mulge milioane de la Turism

de A.M    |    25 Mai 2015   •   22:41
Înainte de a pleca de la Ministerul Dezvoltării, Elena Udrea, s-a gândit să dea un contract de publicitate. 17,2 milioane fără licitaţie.

Mihai Gâdea a prezentat în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "Sinteza Zilei" cât ne-a costat imaginea României în prioada în care Elena Udrea a fost Ministrul Turismului.

Sume colosale au fost cheltuite haotic, fără ca nimeni să îşi pună întrebări, şi, mai ales, fără ca România să fie ajutată în vreun fel.

17,2 milioane de de RON, fără TVA, au fost cheltuite pentru organizarea evenimentelor de promovare şi dezvoltare a destinaţiilor şi produselor turistice, derulate  de minister pe teritoriul României. Iar contractul a fost atribuit în anul 2003, în perioada în care Elena Udrea era ministerul Dezvoltării şi Turismului.

Mihai Gâdea a mai prezentat şi povestea Galinei. Cine este Vasilenco Galina? Aflaţi de aici detalii uimitoare despre specialista în oi care a ajuns să mulgă milioane de la ministerul Turismului.


Unul dintre oamenii cheie din firmele fantoma aflate în circuitul evazionist înlesnit de ginerele lui Vasile Blaga, Andrei Rudeanu, se numeşte Galina Vasilenco, era administrator la trei firme şi se ocupa de o fermă de oi, iar in 2014 a fost expulzată din România.

Ea figura ca asociat, administrator şi împuternicit pe conturile bancare ale societăţilor Biovros, Biotehnical Industrial şi Edificia 2003 Construct, care, în perioada ianuarie 2009 - decembrie 2012, figurează ca furnizori importanţi ai societăţii lui Rudeanu, Axis Corporate Security, valoarea totala a facturilor fiscale ce atesta prestarea unor servicii sau bunuri catre aceste societăţi fiind de 3.577.401 lei plus TVA în cuantum de 816.388 lei.

Procurorii arată că, din analiza rulajului conturilor acestor trei societăţi, rezultă că sumele primite de la Axis Corporate Security erau fie retrase de la sediul băncii sau de la ATM de către Galina Vasilenco, fie transferate în conturile bancare ale altor societăţi comerciale, având şi acestea un comportant fiscal disimulat de tip fantomă.

Astfel, conchid anchetatorii, pe întreaga perioadă în care s-a aflat în România, Galina Vasilenco a fost folosită pentru retragerea unor importante sume de bani din conturile societăţilor unde era asociat, administrator şi împuternicit, fără a presta vreun fel de activitate pentru societatea lui Rudeanu.

În document se arată că banii retraşi ajungeau de regulă la Iurie Ceban.


Mihai Gâdea a prezentat şi facturi semnate de Galina Vasilenco, în care sunt împărţite sume uriaşe de bani la câteva televiziuni private din România.Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati