Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Glonţul lui Stolojan. Are Stolojan stofă de prim ministru?

Sinteza Zilei: Glonţul lui Stolojan. Are Stolojan stofă de prim ministru?

Sinteza Zilei: Glonţul lui Stolojan. Are Stolojan stofă de prim ministru?
15 Sep 2008   •   22:11

"Domnul Stolojan a fost întotdeauna un om politic foarte slab. Politica se face şi în cabinet, dar înseamnă şi spectacol mediatic, iar din punctul ăsta de vedere Stolojan a fost întotdeauna foarte slab; simtindu-şi slăbicinea, a pus accentul tot timpul pe astfel de aranjamente", a declarat Mugur Ciuvică în emisiunea Sinteza Zilei de luni, discutând despre prestaţia politică a lui Theodor Stolojan în celelalte campanii electorale.



Au fost difuzate imagini din arhiva TVR, din timpul alegerilor prezidenţiale din 2000, când Theodor Stolojan a oferit un glonţ pentru a fi împuşcat de Vadim Tudor atunci când acesta va ajunge preşedinte.

"Chestia cu glonţul a fost evident o chestie pregătită de consilierii lui de-atunci pentru a crea o anumită imagine. Lumea aştepta de la Stolojan un altfel de mesaj, de om serios, nu al unuia care recrează scandalul", a mai completat el.

Iată şi imaginile care au făcut subiectul acestei retrospective politice:



"În campania care va veni, candidaţii la funcţia de premier vor fi locomotivele partidului. Domnul Stolojan nu a fost gândit ca să fie prim ministru, ci ca să fie locomotiva PD-L. Domnul Stolojan va fi, pentru a treia oară, singur. Fiind competitorul considerat cel mai important, va fi ţintă. Problema fundamentală a domnului Stolojan este la confruntarea individuală, mediatică", a fost de părere Ion Cristoiu în privinţa rolului politic al lui Stolojan.



"Vreau mapa profesională a lui Theodor Stolojan. Mapa profesională este un concept inventat de Traian Băsescu pentru toţi cei care acced la funcţii înalte în stat; vreau o verificare de la CNSAS şi vreau mapa profesională a unui personaj care a fost director în ministerul de finanţe în perioada comunistă a României" a subliniat Radu Tudor.



"În 2004 Traian Băsescu i-a spus lui Adrian Năstase: 'Nu ştiu cu ce a greşit poporul ăsta ca să aleagă între 2 comunişti'. Ei iată că în anul 2008 domnul Traian Băsescu ne propune prim ministru un fost director în perioada comunistă", a mai amintit Radu Tudor.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close