Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Interzis românilor şi câinilor! Mărim pensiile în plină criză?

Sinteza Zilei: Interzis românilor şi câinilor! Mărim pensiile în plină criză?

Sinteza Zilei: Interzis românilor şi câinilor! Mărim pensiile în plină criză?
16 Sep 2008   •   22:11

?Întotdeauna când o societate se confruntă cu o criză, trebuie căutat un duşman din exterior care este vinovat. Este o metodă brevetată de sute de ani şi populaţia evreiască a Europei a simţit-o pe pielea ei. Întotdeauna când ceva merge prost, de vină e Auslanderul, şi când e nevoie de un ţap ispăşitor, cel mai confortabil este o minoritate.

Întrebarea este: de ce suntem noi această minoritate?! Răspunsul vine de la sine: deoarece de 20 de ani nimeni din această ţară nu a construit un scut de imagine pentru populaţia României?, a declarat Bogdan Teodorescu, analist politic, discutând marţi la Sinteza Zilei imaginea României în lume.

?Dacă un cetăţean american fură, violează, omoară, împuşcă într-o ţară străină, este un cetăţean american dement. Dacă un cetăţean român fură, violează, sparge într-o ţară străină, românii sunt de vină?, a mai completat domnul Teodorescu.



Subiectul de discuţie a fost inspirat de afişul unui magazin spaniol care avea inscripţionat un avertisment prin care era interzisă intrarea românilor şi a câinilor în acel magazin. În reportaj, postul de televiziune Canale 5 a asociat situaţia cu afişele similare din perioada nazistă.



Al doilea subiect dezbătut marţi la Sinteza Zilei a fost creşterea pensiilor în plină criză financiară.

?În mod cert nu poate fi ocolită o ţară (de criza economică n.r.) care re vulnerabilităţi de genul pe care le are România, adică un deficit extern imens. Suntem nebuni să creştem pensiile de la 1 octombrie în aceste condiţii? Nu nebuni, ci imprudenţi.Se întâlnesc doi politicieni care stabilesc ceva fără sustenabilitate; acest ban va fi smuls populaţiei din cauza inflaţiei?, a opinat domnul Ilie Şerbănescu.



Al treilea subiect atins la Sinteza Zilei a făcut din nou referire la numirea lui Theodor Stolojan la funcţia de prim ministru.

?Probabil că ar trebui să ne uităm atent la mişcarea care a fost numirea domnului Stolojan; este o mişcare inteligentă a PD-L-ului pentru că a pus un om de care se poate dispensa.Au pus un candidat la funcţia de prim ministru care are nişte avantaje. Primul avantaj: n-are colegiu, e liber, are timp să facă propagandă, al doilea: domnul Stolojan poate fi înlocuit?, a comentat domnul Bogdan Teodorescu.

?După alegeri va fi o dispută foarte intensă pe locul de prim ministru, pe locul de ministru de finanţe, şi contează cine e mai maleabil. Theodor Stolojan e un personaj util: poate aduce voturi, poate să se plimbe prin ţară, şi la nevoie poate să şi plece?, a mai adăugat el.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close