Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: România ca organ genital. Cine îşi bate joc de România?

Sinteza Zilei: România ca organ genital. Cine îşi bate joc de România?

Sinteza Zilei: România ca organ genital. Cine îşi bate joc de România?
18 Sep 2008   •   23:05

?Sper ca acest artist timişorean care a expus asa ceva să nu fie anchetat penal pentru că domnia sa se reprezintă pe sine, arta trebuie să fie liberă, atâta poate, atâta-l duce capul, mi se pare absolut firesc să se exprime cum vrea. Au fost depuse plângeri penale, e drept, în acea expoziţie apare şi preşedintele Băsescu cu o pălărie tip J.R. şi se poate ca persoana cu pricina să fi fost ofensată şi în această cauză ?, a fost de părere domnul Vlad Stan referitor la expoziţia controversată a lui Benedek Levente.



La Atelier 35, galerie de artă din Capitală, a avut loc zilele acestea o expoziţie mai puţin obişnuită, pe care puţinii comentatori au calificat-o ofensatoare la adresa României. Expoziţia cu vânzare Euromaniac, semnată de timişoreanul Benedek Levente, cu lucrări valorând între 600 şi 800 euro, prezintă România în diferite ipostaze. În conturul hărţii sunt înfăţişate personaje, simboluri sau organe genitale feminine şi masculine.

Cel de-al doilea subiect de discuţie abordat în emisiunea Sinteza Zilei de joi a fost legat de incertitudinea ce planează asupra votului uninominal.

?Spre uimirea mea, nimeni nu mai spune acum nimic de votul uninominal, şi tot spre surprinderea mea toată lumea a descoperit acum cât de prost este. Noi, atrăgeam atenţia că băieţii ne vârau pe gât votul uninominal, fără a ne spune că sunt şi lururi rele în acest vot uninominal. Atunci era o isterie, că se va înnoi clasa politică, a fost şi un referendum costisitor, acum toată presa e împotriva votului uninominal?, a afirmat analistul politic Ion Cristoiu.



?Eu cred că la ora actuală lucrătura este mult mai complicată, respingerea votului uninominal în justiţie va duce la amânarea alegerilor, ceea ce de fapt se urmăreşte. Au nevoie de perioada de iarnă pe fondul crizei economice, guvern minoritar, pentru ca în primăvară să câştige alegerile?, a mai adăugat el.

Au fost arătate imagini din emisiunea Mondenii, care satirizează atât clasa politică din România, precum şi emisiunile televizate în care se discută teme politice, cum ar fi chiar Sinteza Zilei.



Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close