Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu anunţă că PSD va depune mii de amendamente la legea bugetului

Sorin Grindeanu anunţă că PSD va depune mii de amendamente la legea bugetului

PSD va depune mai multe amendamente la buget, a anunțat prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu anunţă că PSD va depune mii de amendamente la legea bugetului
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    21 Feb 2021   •   16:57

”Există o alternativă mai bună la actualul buget de austeritate”, a declarat duminică, într-o conferință de presă, Sorin Grindeanu.

Amendamentele PSD vizează, printre altele, creșterea alocațiilor pentru copii din 1 martie de la 427 de lei la 600 de lei, pentru copiii până la 2 ani și copiii cu handicap și de la 214 de lei la 300 de lei pentru copii între 2 și 18 ani. PSD vrea bani de la buget pentru construcția a 200 de centre medicale comunitare și 50 de centre de asistență medicală de specialitate.

Un alt amendament vizează creșterea, din 1 martie, a salariilor personalului didactic și ale asistenților sociali din sistemul sanitar la nivele stabilite în legea salarizării pentru anul 2022.

O altă propunere este acordarea de vouchere de 400 de euro pentru nașterea fiecărui copil și stimul de inserție de 50% pentru angajarea persoanelor calificate la un salariu mai mare decât salariul minim.

PSD va depune mii de amendamente la legea bugetului

De asemenea, PSD vrea creșterea pensiei minime din 1 martie de la 800 de lei la 984 de lei pentru vechime mai mică de 10 ani și de la 800 de lei până la 1.107 lei pentru vechime mai mare de 10 ani.

Deficitul propus de PSD este de 7,26, adică aproximativ ca cel din bugetul Guvernului Cîțu, însă, spune Grindeanu, prioritățile sunt altele.

Sorin Grindeanu a declarat că, în final, PSD va avea câteva mii de amendamente, deoarece sunt multe și pe fiecare județ în parte.

Premierul Florin Cîțu anunța că a fost aprobat bugetul pe anul 2021 și va fi trimis Parlamentului pentru aprobare. Premierul spunea că își dorește ca parlamentarii să nu depună amendamente care să mărească deficitul.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close