Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, după carantina impusă în Timiș: Cum să îți bați joc de zeci de mii de oameni?

Sorin Grindeanu, după carantina impusă în Timiș: Cum să îți bați joc de zeci de mii de oameni?

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a acuzat Guvernul PNL de amatorism și haos total, după decizia de carantină impusă între 13 localități din județul Timiș.

Sorin Grindeanu, după carantina impusă în Timiș: Cum să îți bați joc de zeci de mii de oameni?
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    05 Noi 2020   •   14:15

"Haos total, amatorism, inconștiență. Bâjbâieli penibile ale PNL în gestionarea pandemiei.

Cum să-ți bați joc de zeci de mii de oameni? Simplu, prin măsuri luate prost și prin crearea unui haos care să genereze panică.

Pe scurt, situația arată cam așa: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis peste Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș să carantineze 13 localități din Timiș, printr-o măsură de un absurd fără precedent, ca mod de lucru. În plus, fără stabilirea documentelor necesare pentru circulație și a sancțiunilor pe care le riscă populația în caz de încălcare a restricțiilor.

Este halucinant să declari carantinarea unei zone cu o oră și cincisprezece minute înainte de momentul efectiv al instituirii, printr-un mesaj transmis presei pe whatssapp.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a transmis la București hotărârea de a institui carantină în 13 localități din Timiș, începând cu 5/6 noiembrie ora 24.00. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a răspuns cu o altă hotărâre prin care a decis instituirea carantinei din 5 noiembrie de la ora 5.00 dimineața. Cert este că la 3.45 a primit și presa informarea de la Prefectură.

Penibilul absolut s-a produs la ora 5.00 când prefectul județului, doamna Liliana Oneț a ”descins” la Moșnița “să taie panglica” la inaugurarea carantinei. Era mult mai utila dacă se preocupa să clarifice problema documentelor și a sancțiunilor, necunoscute încă.

În cazul localităților periurbane, există câteva dileme pe care autoritățile ar fi trebuit să le clarifice cu celeritate, pentru a fi de ajutor cetățenilor. Majoritatea întrebărilor se leagă de: instituirea carantinei în localități în care 90% dintre cetățeni ies ca să meargă la lucru în Timișoara, dacă sunt puse autoritățile pe dat amenzi ca să strângă bani la bugetul făcut praf de ministrul Câțu sau cum ne vor scăpa guvernanții și reprezentanții lor de pandemie când nu știu să stabileasca niște reguli simple nici în sănătate, nici în învățământ.

Măsurile de protecție a populației sunt bine venite, asta e cert, dar trebuie însoțite de informații clare pentru a nu crea haos și pentru a nu bulversa lumea, destul de stresată din cauza pandemiei", a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu
Parteneri
Româncă, pion important al cartelului de droguri Sinaloa din Spania
x close