Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, către Iohannis și PNL: "Nu pot accepta să vă bateți joc de copiii mei"

Sorin Grindeanu, către Iohannis și PNL: "Nu pot accepta să vă bateți joc de copiii mei"

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a afirmat că este foarte îngrijorat de noul an școlar, la fel ca toți părinții. ”Stimați peneliști, domnule Iohannis, ca părinte, nu pot accepta să vă bateți joc de copiii mei. Încetați această nebunie!”, a spus fostul premier.

Sorin Grindeanu, către Iohannis și PNL: "Nu pot accepta să vă bateți joc de copiii mei"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    08 Sep 2020   •   21:00

”Vă vorbesc în primul rând în calitate de părinte și apoi în calitate de om politic. Am doi copii de școală, Sofia și Mihai. Sunt foarte îngrijorat de noul an școlar, la fel ca toți părinții. Înțeleg situația specială în care ne aflăm, dar, în același timp, știu cât de importantă este fiecare zi de școală pentru educația copiilor noștri, pentru dezvoltarea lor intelectuală.

Stimați peneliști, domnule Iohannis, ca părinte, nu pot accepta să vă bateți joc de copiii mei. Încetați această nebunie! Ați împărțit țara pe culorile semaforului, fără a asigura copiilor accesul la învățământul online, nu ați luat tablete, nu ați asigura măști de protecție, nu aveți manuale.

Nu ați făcut nimic în această vară. V-ați trezit cu câteva zile înainte de începerea anului școlar și acum aruncați toată răspunderea pe umerii școlilor, părinților și primarilor. Este un haos generalizat în rândul profesorilor, care vor trebui să susțină ore în regim mixt. Nu ați făcut, toată vara, nicio simulare, sa vă vedeți dacă un astfel de sistem poate funcționa cu adevărat. Faceți experimente pe copiii noștri este de nepermis așa ceva. Peste un sfert din școli nu au conexiune la Internet. Ce faceți cu acești copii, domnule Orban?

V-ați pus vreodată în locul acelor părinți ai căror copii nu vor putea face școala, alături de colegi lor? Ce i-ați spune copilului dumneavoastră în acest caz? De ce nu testați prioritar profesorii?

Sorin Grindeanu: Mă lovesc de iresponsabilitatea celor care gestionează acest sistem!

Fără profesori, copiii noștri nu au cum să învețe, chiar dacă nu sunt infectați: nu le-ați dat măști, nu le asigurați teste, nu le-ați majorat salariile cum prevede legea. Le cereți acum să susțină un sistem întreg, la fel cum i-ați trimis pe medici să trateze cazurile COVID fără echipamente de protecție. De ce nu testați propritar copiii cu simptome?” a spus Sorin Grindeanu, marți, într-un video postat pe Facebook. 

”Să nu uităm că din martie sunt acasă copiii. Nu s-a mai făcut școală în mod direct, deci nu a apărut acest lucru peste noapte. Acest fenomen a apărut din martie și nu s-a făcut nici măcar o simulare”, a spus Grindeanu, marți seară, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu
Parteneri
Tânăr împuşcat de poliţişti, la Văculeşti în Botoşani
x close