Antena 3 CNN Politică PSD începe negocierile cu PNL, UDMR și minoritățile pentru formarea Executivului. Grindeanu: "Cîţu nu poate fi premier într-un guvern ce are în componenţă PSD"

PSD începe negocierile cu PNL, UDMR și minoritățile pentru formarea Executivului. Grindeanu: "Cîţu nu poate fi premier într-un guvern ce are în componenţă PSD"

PSD va începe negocierile cu PNL, UDMR și minoritățile naționale, însă nu cu Florin Cîţu în funcţia de premier, a anunţat, luni, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD.

PSD începe negocierile cu PNL, UDMR și minoritățile pentru formarea Executivului. Grindeanu: "Cîţu nu poate fi premier într-un guvern ce are în componenţă PSD"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    08 Noi 2021   •   12:53

"Noi am votat şi am iniţiat o moţiune de cenzură prin care Florin Cîţu a plecat din funcţia de premier. E un lucru la care nu facem rabat.

Florin Cîţu nu poate să mai fie premier într-un guvern care are în componenţă PSD. Noi am sancţionat deja capacitatea domnului Cîţu de a conduce un guvern prin demiterea sa prin acea moţiune de cenzură.

Grindeanu: "PSD consideră că etapa Florin Cîţu premier a fost depăşită de ceva vreme"

PSD consideră că etapa Florin Cîţu premier a fost depăşită de ceva vreme", a declarat Grindeanu.

Totuşi, PSD va începe negocierile cu PNL, UDMR și minoritățile naționale pemtru formarea unui guvern, a spus Grindeanu, precizând că este decizia luată luni, cu unanimitate de voturi, de Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat. 

În plus, social-democrații au decis și formarea a patru echipe de negociere.

"Suntem deschiși să negociem pentru a urgenta soluționarea problemelor românilor", a adăugat Sorin Grindeanu.

PSD vrea să dea premierul

Social-democratul a precizat și prioritățile PSD pentru programul de guvernare.

În plus, Grindeanu a spus că PSD ar vrea să dea premierul, fiind întrebat de presă despre acest aspect.

"Evident că PSD vrea să dea premierul, dar nu s-a discutat o secundă despre funcţii în  niciuna din şedinţele noastre, nici în cea de astăzi", susţine Sorin Grindeanu.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Florin Cîțu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close