Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, bolnav de COVID. Vicepremierul nu a mai plecat la şedinţa de la Chişinău

Sorin Grindeanu, bolnav de COVID. Vicepremierul nu a mai plecat la şedinţa de la Chişinău

Vicepremierul Sorin Grindeanu este bolnav de COVID-19 și nu a mai plecat la Chișinău pentru a participa la ședința comună a guvernelor, potrivit unor surse guvernamentale.

Sorin Grindeanu, bolnav de COVID. Vicepremierul nu a mai plecat la şedinţa de la Chişinău
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi
de Georgiana Adam    |    11 Feb 2022   •   11:11

Sorin Grindeanu ar fi urmat să plece vineri împreună cu premierul Nicolae Ciucă și mai mulți miniștri la Chișinău, pentru a participa la ședința comună a celor două guverne, însă s-a infectat cu virusul Sars CoV-2.

"Toți membrii delegației au fost testați PCR. Cei care sunt aici au rezultat negativ. Domnul Sorin Grindeanu nu este aici", au declarat surse guvernamentale.

În plus, ministrul Transporturilor şi-ar fi anulat întreg programul.

Guvernele de la București și Chișinău se reunesc, vineri, în ședință comună. 

"Vom semna și Acordul de asistență nerambursabilă și majoritatea din această sumă va merge spre investiții în localități", a anunțat premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița

De curând, alți doi miniştri, Vasile Dîncu şi Virgil Popescu, au anunțat că s-au infectat cu coronavirus și s-au izolat.

Sorin Grindeanu confirmă că are COVID-19

Vicepremierul Sorin Grindeanu confirmă că nu a putut pleca la ședința comună a guvernelor Republicii Moldova și României pentru că are o formă ușoară de COVID.

"După o perioadă intensă cu o ușoară stare de disconfort, pe care am pus-o inițial pe seama oboselii, s-a confirmat: sunt COVID pozitiv", a scris, vineri, Sorin Grindeanu pe Facebook.

Vicepremierul, care este și ministru al Transporturilor, este vaccinat și spune că s-a protejat în mod constant, însă "Omicron are propriul algoritm".

Grindeanu spune că are simptome suportabile și așteaptă să se reîntoarcă alături de colegii din Guvern.

"Regret că nu am participat la Ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova! 

Ratez întâlnirea cu omologul meu Andrei Spînu de la Chișinău și semnarea a două Acorduri Inter-guvernamentale importante pentru infrastructura transfrontalieră a ambelor state", mai spune Sorin Grindeanu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu COVID-19
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close