Antena 3 CNN Politică Grindeanu, la Istanbul: "România, deschisă firmelor turcești care au capacitate tehnică și profesională"

Grindeanu, la Istanbul: "România, deschisă firmelor turcești care au capacitate tehnică și profesională"

România este deschisă firmelor turcești care au capacitatea tehnică și profesională pentru derularea unor proiecte importante de infrastructură, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent la cea de a 27-a Reuniune a Comisiei de colaborare Economică România-Turcia.

Grindeanu, la Istanbul: "România, deschisă firmelor turcești care au capacitate tehnică și profesională"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    31 Mar 2022   •   15:52

"Particip astăzi (joi - n.r.) la Istanbul la cea de a 27-a Reuniune a Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare Economică România-Turcia. 

M-am întâlnit, în această dimineață, cu ministrul turc al Transporturilor și Infrastructurii, Adil Karaismailoglu, cu care am discutat despre oportunitățile pe care le poate oferi colaborarea dintre țările noastre în acest domeniul infrastructurii. 

I-am transmis acestuia că România este deschisă firmelor turcești care au capacitatea tehnică și profesională pentru derularea unor proiecte importante de infrastructură", transmite Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor menționează că așteaptă ca aceste firme să participe în continuare la licitații, "respectând bineînțeles rigorile legislației românești și europene".

"Am discutat și despre modul în care putem să atragem cât mai multe rute de transport în Portul Constanța, dar și despre modernizarea infrastructurii portuare. 

Omologul meu, Adil Karaismailoglu a dat asigurări că Turcia se aliniază la actualele politici europene privind transportul verde și va susține investițiile în infrastructura de transport din România", conchide Grindeanu.

????Întâlnire importantă cu Vice-Președintele turc, Fuat Oktay, pentru relațiile bilaterale româno-turce, astăzi la...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Joi, 31 martie 2022

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close