Antena 3 CNN Politică Sorin Oprescu: Prin candidatura mea, nu fac jocurile nimănui

Sorin Oprescu: Prin candidatura mea, nu fac jocurile nimănui

Sorin Oprescu: Prin candidatura mea, nu fac jocurile nimănui
21 Apr 2008   •   22:36

După ce şi-a prezentat demisia din PSD în cursul zilei de luni, Sorin Oprescu a declarat pentru TVR că decizia sa de a candida la Primăria Capitalei nu face jocurile nimănui şi şi-a exprimat convingerea că va câştiga în competiţia electorală.

?M-am înscris în această cursă ca să câştig, nu ca să ajung în turul doi sau să fac scenarii de genul avem doi candidaţi de-ai noştri. Am rămas mirat când oameni din teritoriu, prieteni de-ai mei, m-au sunat şi m-au întrebat: domnule dar ne-au asigurat unii din conducerea partidului că ăsta e un fel de joc. Nu fac niciun fel de joc şi nu are de ce să-mi fie frică să spun ceva atunci când am considerat că acesta este adevărul.Şi el e valabil pentru toată lumea'', a afirmat Oprescu.

În ceea ce priveşte motivul pentru care Sorin Oprescu nu a fost susţinut în cursa pentru Primăria Capitalei de către PSD, el a precizat că până în prezent nu a primit niciun răspuns din partea conducerii partidului.

?Am luat act de aserţiunile preşedintelui partidului, care vorbea zilele trecute, că dacă nu aş fi candidat împotriva dânsului, în 2006, pentru preşedinţia partidului acum aş fi fost candidat la Primărie. Acesta nu este un criteriu şi cu atât mai puţin democratic. Înseamnă că nu operăm cu aceleaşi măsuri?, a mai arătat candidatul la postul de primar general al capitalei.

În opinia sa, deşi candidaţii independenţi nu au decât 3 minute spaţiu de emisie la TVR, în campania electorală, acest lucru nu reprezintă, neapărat, un handicap.?Eu pot să mă duc între oameni şi să vorbesc cu ei şi asta nu înseamnă pentru mine un efort deosebit. Sunt candidat independent, dar dependent de bucureşteni. Vreau ca locuitorii Bucureştiului să trăiască nu doar să locuiască în acest oraş. În campanie voi explica acest lucru?, a afirmat Oprescu.

De asemenea, la întrebarea dacă va reveni în PSD, Oprescu nu a dat un răspuns tranşant: ?În momentul când am spus oamenilor ceea ce am spus, am procedat în consecinţă. Eu nu mint?, a arătat el.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close