Antena 3 CNN Politică Sorin Pandele, pe urmele lui Radu Mazăre. ANI reclamă incompatibilitatea deputatului PDL, administrator de firme

Sorin Pandele, pe urmele lui Radu Mazăre. ANI reclamă incompatibilitatea deputatului PDL, administrator de firme

Sorin Pandele, pe urmele lui Radu Mazăre. ANI reclamă incompatibilitatea deputatului PDL, administrator de firme
Sursa foto: Sorin Pandele
05 Aug 2009   •   11:31

Deputatul PD-L, Sorin Andi Pandele o ia pe urmele lui Radu Mazăre, fiind găsit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în stare de incompatibilitate, datorită cumulului funcţiei de parlamentar cu cea de administrator a mai multor societăţi comerciale.
Sesizarea vine în urma unui articol de presă, publicat de Academia Caţavencu. Potrivit acestui articol, Pandele ar fi încălcat dispoziţiile legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese şi regimul juridic al incompatibilităţilor.
În urma verificărilor prealabile ale ANI au rezultat indicii temeinice referitoare la faptul că Sorin Andi Pandele este, în prezent, atât deputat, cât şi administrator al unor firme, arată această instituţie.
Potrivit datelor obţinute de laOficiul Naţional al Registrului Comerţului, Sorin Pandele este, din 4 februarie 1994, administrator la SC Ro Intermedia Serv SRL, iar din 10 noiembrie 2003, administrator al SC Daliema XXI SRL, funcţii la care nu a renunţat după ce a câştigat mandatul de deputat la alegerile uninominale din toamna anului 2008.
Deputatul a fost informat, în 3 iulie, cu privire la declanşarea procedurii de verificare a respectării legii în legătură cu completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese şi regimul juridic al incompatibilităţilor, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.
Sorin Pandele a fost invitat la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, în 20 iulie, pentru a lua cunoştinţă de rezultatul verificărilor efectuate, dar, până la data întocmirii actului de constatare, acesta nu a dat curs invitaţiei şi nu şi-a exercitat dreptul de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare, mai precizează ANI.
Conform prevederilor art. 47, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective".
Cu doar o zi în urmă, ANI anunţa că primarul Constanţei, social-democratul Radu Mazăre ar putea risca pierderea acestei funcţii după ce a fost găsit în stare de incompatibilitate în anul 2003, perioadă în care figura la Registrul Comerţului ca administrator al unei firme, concomitent cu exercitarea calităţii de edil.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close