x close

Surse. Membrii demisionari din PSD negociază intrarea în PD-L

17 Ian 2009   •   20:41
Surse. Membrii demisionari din PSD negociază intrarea în PD-L Florentin Pandele
Conform unor surse democrat-liberale, fosta echipă de conducere a PSD Ilfov ar negocia înscrierea în PD-L. Ambele tabere neagă oficial informaţia, totuşi apropierea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea de preşedintele Băsescu şi de PD-L este cunoscută. O eventuală trecere a foştilor social democraţi la colegii de guvernare ai PSD ar naşte însă cu siguranţă probleme mari în coaliţie.
Liderul organizaţiei PD-L Ilfov, Cristache Rădulescu, este de părere că acest lucru este posibil. Şi el a negat că ar fi în discuţii cu membrii demisionari din PSD, dar a explicat că în anexa Parteneriatului pentru România, încheiat între cele două partide aflate la guvernare, se precizează că nu este posibilă trecerea membrilor de la un partid la altul.
Există totuşi o portiţă. Cei care au părăsit tabăra social-democrată au devenit independenţi, prin urmare ei pot acţiona ca aleşi independenţi deocamdată, dar, dacă va fi cazul ei se pot asocia grupurilor parlamentare ale PD-L, în cazul în care sunt parlamentari.
Filiala PSD Ilfov este aproape de dizolvare. Vicepreşedintele PSD, Florentin Pandele a anunţat vineri că-şi demisionează din partid, împreună cu toată organizaţia PSD Voluntari ca gest de protest faţă de modul în care partidul a înţeles să gestioneze cazurile Gabriel Oprea şi Gigi Neţoiu.
Antena 3

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati