Antena 3 CNN Politică Tal Silberstein, strategul lui Tăriceanu, face analize secrete pentru Vasile Blaga

Tal Silberstein, strategul lui Tăriceanu, face analize secrete pentru Vasile Blaga

Tal Silberstein, strategul lui Tăriceanu, face analize secrete pentru Vasile Blaga
14 Mai 2008   •   12:52

Tal Silberstein, strategul premierului Călin Popescu Tăriceanu, a rămas în relaţii apropiate cu Vasile Blaga din vremea în care avea contract cu PD şi îl ajută în secret pe candidatul PD-L la Primăria Capitalei în campania electorală. Jurnalul Naţional scrie că, după plecarea cuplului Adriana şi Claudiu Săftoiu, PD-L indică faptul că în campanie lucrează cu Felix Tătaru (GMP), autorul materialelor publicitare, Andrei Muşetescu (CSOP) pentru sondajele de opinie, Narcisa Iorga (director de comunicare), Ada Meseşan, Carol Sebastian (consilieri mai mult pe relaţia cu presa).

Dar lucrurile nu stau chiar aşa, pentru că Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Liviu Negoiţă au apelat la Tal Silberstein pentru interpretările sondajelor de opinie şi pentru sfaturi în privinţa demersurilor de campanie. ?CSOP culege datele, interpretarea o face Tal. E vorba de tendinţe, de pontenţial de creştere, de raporturi între candidaţi?, au declarat surse din cadrul PD-L pentru Jurnalul Naţional.

Colaborarea dintre Silberstein şi Blaga ar fi început de prin luna martie, fiind ţinută în mare taină chiar şi faţă de alţi membri ai conducerii PD-L. În prezent însă, în timp ce îi dă sfaturi lui Blaga, Silberstein are contract cu adversarii de la PNL. Întrebarea care se pune este dacă premierul ştie de acţiunile consilierului său, iar Jurnalul Naţional scrie că pot exista chiar două situaţii, în care Tăriceanu fie a căzut de acord cu Videanu şi Blaga - cu care a rămas în relaţii bune după ieşirea de la guvernare - sau premierul e în relaţii bune chiar cu Traian Băsescu, având în vedere numirile consensuale de la ministerul Justiţiei şi cel de Externe.

Tal Silberstein, care a avut primul contract în România pentru Traian Băsescu şi PD, în 2001, reprezintă Greenberg Carville Shrum, compania americană de consultanţă, formată de israelienii care au condus campania lui Ehud Barak împotriva lui Benjamin Netanyahu în 1999 şi strategul lui Bill Clinton (James Carville). În 2003, GCS a fost contractată de Adrian Năstase şi PSD pentru campania din 2004, la care a mai participat şi Dan Andronic. De altfel, din 2006, GCS şi firma lui Andronic au încheiat un parteneriat, notează Jurnalul Naţional.

Silberstein şi Andronic l-au adus alături şi pe Arthur Finkelstein (fostul strateg al preşedinţilor Reagan şi Nixon), cei trei devenind consilierii cu contract ai premierului Tăriceanu şi ai PNL.

Foto: Jurnalul Naţional

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close