Antena 3 Politică Tăriceanu: Eu nu am văzut nicio scumpire de carburant

Tăriceanu: Eu nu am văzut nicio scumpire de carburant

28 Sep 2017   •   17:02
Tăriceanu: Eu nu am văzut nicio scumpire de carburant

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că nu a văzut nicio scumpire la carburanţi după reintroducerea accizei.

Întrebat dacă s-a discutat în Coaliţia de guvernare despre valul de scumpiri anunţat, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), Tăriceanu a replicat: "INS a spus că urmează, dar eu nu am văzut nicio scumpire la carburant. Ştiu că s-au întâmplat anumite majorări sau micşorări de preţuri. Nu ştiu dacă aveţi maşină, vă duceţi la benzinărie să cumpăraţi benzină sau motorină? Nu. Păcat, eu mă duc. Sunt nişte diferenţe de preţ foarte mari care pot să meargă până la 10% între preţurile practicate de diferite reţele de distribuţie şi între staţiile de benzină care sunt de exemplu în Bucureşti, în alte zone din ţară, în Bucureşti şi în afara oraşelor, deci despre ce vorbim?".

El a adăugat că, în aceste condiţii, nu s-a discutat în Coaliţie pe această temă.

"Nu am discutat. Ce să discutăm? Dacă preţul petrolului, dacă o să crească, o să mai fie majorări de preţuri previzibile, dacă preţul petrolului o mai scadă, probabil că nu o să mai fie micşorări de preţuri, pentru că societăţile petroliere îşi măresc atunci marja de profit. E o economie de piaţă", a susţinut Tăriceanu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close