Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Ne rămâne opţiunea onorabilă de a intra în opoziţie

Tăriceanu: Ne rămâne opţiunea onorabilă de a intra în opoziţie

Tăriceanu: Ne rămâne opţiunea onorabilă de a intra în opoziţie
08 Dec 2008   •   17:51

Reprezentanţii PNL s-au întrunit, luni, pentru a decide ce partid vor susţine pentru guvernare. În urma şedinţei, liberalii consideră că intrarea în opoziţie reprezintă o variantă viabilă pentru PNL. Principalele declaraţii ale lui Călin Popescu Tăriceanu:
-Am evaluat încă odată cele trei opţiuni. În primul rând formulele de coaliţie.
-Am găsit puncte de convergenţă dar în acelaşi timp sunt o serie de lucruri care nu pot fi negociate cu partenerii.
-Cu PDL, pentru noi modificarea arhitecturii constituţionale actuale nu este acceptabilă. Nu putem să acceptăm trecerea treptată către o republică de tip ex sovietic. Cei de la PDL nu au fost în măsură să ne dea garanţii că nu vor merge pe această linie.
-PSD consideră că cota unică trebuie să fie pusă în discuţie dintr-o serie de motive pe care noi nu le putem accepta. Planul nostru de depăşire a crizei nu este susţinut de PSD si acest lucru ne pune într-o situaţie complicată. Am luat act de decizia PSD de a propune o formulă de guvernare cu PD-L ceea ce dă o altă conotaţie discuţiilor pe care le-am avut.
-Este o onoare pentru noi să putem servi ţara şi electoratul din opoziţie. Atâta vreme cât pe nişte puncte fundamentale nu vom putea găsi o soluţie convenabilă pentru noi, nu vom intra la guvernare
-Nu vreau să închidem uşa pentru că şi noi considerăm necesară găsirea unei formule de guvernare.
-Nu suntem în situaţia de a căuta să accedem la guvernare prin compromisuri
-Ne rămâne opţiunea onorabilă de a merge în opoziţie.
Tăriceanu a mai adăugat că în cazul unei alianţe cu PD-L, PNL nu este dispus să renunţe la funcţia de premier, pentru a nu se crea un dezechilibru al puterii. În posibilitatea creării unei alianţe cu PSD, acestă pretenţie nu este, se pare, la fel de fermă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL Călin Popescu Tăriceanu guvernare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close