Antena 3 CNN Politică Teodor Meleșcanu, noul președinte interimar al Forței Naționale: Suntem un partid de centru, nu avem afilieri din niciun fel de parte

Teodor Meleșcanu, noul președinte interimar al Forței Naționale: Suntem un partid de centru, nu avem afilieri din niciun fel de parte

Teodor Meleșcanu, noul președinte interimar al Forței Naționale: Suntem un partid de centru, nu avem afilieri din niciun fel de parte
16 Noi 2019   •   14:59

Consiliul Naţional al Partidului Forţa Naţională (PFN) a validat, sâmbătă, numirea în funcţia de preşedinte interimar al formaţiunii a lui Teodor Meleşcanu, preşedintele Senatului.

De asemenea, Graţiela Gavrilescu a fost aleasă în funcţia de prim-vicepreşedinte al PFN, iar deputatul Ştefan Băişanu - purtător de cuvânt al partidului.

Meleşcanu a declarat, cu această ocazie, că PFN este un partid de centru, cu preocuparea de a contribui cu adevărat la revigorarea României, la crearea unei platforme civice şi politice care să asigure progresul.

"Cu ocazia discuţiilor de astăzi au fost validate toate poziţiile de preşedinţi judeţeni, la nivelul partidului, la nivelul ţării, la nivelul Bucureştiului, şi avem deja o structură care se constituie dintr-un nucleu central dur, cu toţi liderii judeţeni şi mai ales cu foarte mulţi tineri care s-au alăturat partidului. Suntem un partid de centru, nu avem afilieri din niciun fel de parte, preocuparea pentru noi este de a contribui cu adevărat la revigorarea României, la crearea unei platforme civice şi politice care să asigure progresul social, economic, în favoarea românilor", a precizat Meleşcanu.

Liderul PFN a adăugat că partidul său va participa la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, menţionând că se sprijină pe aproximativ 20% din electorat.

"Suntem un partid care avem deja stabilit obiectivul participării la alegerile locale, de asemenea, vom participa şi la alegerile parlamentare şi suntem convinşi că prin ceea ce am văzut astăzi există un sprijin foarte solid pentru această formaţiune politică. Din toate analizele care s-au făcut, la ora actuală există o zonă de aproximativ 20% din electorat care îşi doreşte cu adevărat un partid naţional şi naţionalist luminat, care să promoveze interesele României, în interior şi în exterior. Avem toate documentele în regulă, suntem pregătiţi, acum ne concentrăm pe găsirea unor candidaţi pentru primării la nivel comunal, municipal, judeţean şi sunt convins că vom aduce în România un alt fel de a face politică", a susţinut Meleşcanu.

Potrivit acestuia, PFN nu este interesat de crearea unor dispute şi nu doreşte ca dezbinarea din România să continue.

"Nu suntem în niciun fel interesaţi de crearea unor dispute, nu dorim ca dezbinarea din România să continue, dimpotrivă, dorim să contribuim la adunarea tuturor celor care gândesc româneşte, pe care îi interesează viitorul României şi din acest punct de vedere PFN este vehiculul cel mai important la ora actuală. Suntem convinşi că vom reuşi nu numai să fidelizăm un electorat anume, dar mai ales să avem sprijinul unui electorat de aproximativ 20% pe scena politică românească", a afirmat Meleşcanu.

La rândul său, secretarul general al partidului, Mircea Găinuşe, a spus că PFN este un "partid naţional şi naţionalist luminos", cu reprezentare în Parlamentul României, întrucât are organizaţii judeţene în toate judeţele ţării şi în toate sectoarele Bucureştiului.

"PFN se va manifesta în spaţiul public ca o forţă protectoare a naţiunii române faţă de orice abuz intern sau extern, precum şi de orice manifestare antiromânească. PFN este profund ataşat valorilor europene şi euroatlantice, însă considerăm că identitatea europeană nu poate fi construită de o manieră solidă şi nici nu poate fi consolidată dacă nu se respectă identităţile naţionale ale statelor membre în diversitatea lor", a spus Găinuşe.

Potrivit acestuia, PFN este un partid de gândire "exclusiv românească, nu este un partid pivot, coordonat din afara ţării sau de forţe oculte din interior".

"De aceea PFN nu trebuie asociat cu nicio formaţiune politică existentă, partidul fiind centrat pe problemele ţării şi mai puţin pe doctrine şi ideologii. Va reprezenta pentru România forţa schimbării. Este un partid de gândire exclusiv românească, nu trebuie asociat niciunui partid existent. Nu este un partid de de dreapta, de stânga, nu este un partid cu doctrină neomarxistă, partidul se bazează pe o platformă civică deschisă tuturor categoriilor sociale, proiectelor în interesul ţării şi în special tinerilor care simt româneşte şi doresc să trăiască într-o Românie demnă şi prosperă", a precizat secretarul general al PFN.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close