Antena 3 Politică Tokes Laszlo, critici acide la adresa UDMR

Tokes Laszlo, critici acide la adresa UDMR

18 Oct 2015   •   00:34
Tokes Laszlo, critici acide la adresa UDMR
Sursa foto: foto: dailynewshungary.com

Comunitatea maghiară nu poate conta pe sprijinul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) pentru obținerea autonomiei teritoriale, formațiunea condusă de Kelemen Hunor "trădând" în mai multe rânduri această cauză, a declarat sâmbătă, la Târgu Secuiesc, președintele Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Tokes Laszlo, scrie agerpres.ro. 

El a menționat, la finalul congresului ordinar al CNMT, că dorește să reactiveze lupta pentru autonomie, care a "slăbit" în ultimii ani, în primul rând din cauza lipsei de unitate a comunității maghiare.

"În ultima perioadă, cauza autonomiei a fost foarte dezavantajată și s-a slăbit, dacă facem comparație cu anii 2003 când am pornit. (...) Văzând că pe parcurs nu reușim să ajungem la un rezultat ne-am dat seama că trebuie să ne reorganizăm și să ne găsim aliați fideli. (...) Lipsește unitatea de cauză în privința autonomiei, deoarece UDMR face o politică de autonomie oportunistă pentru dobândirea voturilor electoratului maghiar și nicidecum nu are o politică de autonomie credibilă. Pentru ei autonomia este un mijloc de culegere a voturilor și duc o propagandă populistă de a induce în eroare pe alegători în privința autonomiei. Deci, nu putem conta pe UDMR. (...) Programul UDMR privind autonomia nu e rău, dar nu îl pun în practică și duc un joc ambiguu față de puterea românească, față de alegătorii maghiari și față politicul maghiar, de aceea nu putem conta pe dânșii. Deci, dezbinarea interioară e prima cauză din care nu putem să ducem mai departe acest deziderat și să avem rezultate adevărate", a declarat Tokes Laszlo.

Potrivit acestuia, o altă cauză care a frânat cauza autonomiei a fost ostilitatea clasei politice românești, printre opozanți numărându-se lideri marcanți din întreg spectrul politic.

×
Subiecte în articol: tokes laszlo UDMR

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close