Antena 3 CNN Politică Tokes Laszlo: Nu este adevărat că nu respect România și Constituția țării

Tokes Laszlo: Nu este adevărat că nu respect România și Constituția țării

 Tokes Laszlo: Nu este adevărat că nu respect România și Constituția țării
17 Mar 2016   •   15:56

Europarlamentarul maghiar respinge motivația prin care președintele Klaus Iohannis i-a retras Ordinul Steaua României și lansează ipoteze în privința celor care se află în spatele acestui gest.

Într-un interviu acordat jurnalistului Marius Cosmeanu, Tokes vorbește despre rolul jucat în Revoluția din Decembrie 1989 și răspunde celor care îl acuză pentru discursul naționalist din ultimii ani.

"Întrucât este neadevărat că eu nu aș recunoaște și nu aș respecta România și constituția ei, nu-mi rămâne decât să cred că decizia domnului președinte a urmat unei comenzi politice. Vedeți și cele spuse mai sus.

Curg comentariile, aprecierile și analizele, dar mi-e greu să cred că este o simplă gafă. Mai degrabă e un gest politic. Sugerat de cine? Sunt prea mulți candidați, șirul e lung: de la serviciile secrete până la planificatorii campaniilor electorale din acest an. În plus, eu nu cunosc deloc anturajul actual al președintelui Iohannis, dar din câte știu, dumnealui nu are un consilier priceput în relațiile interetnice și probleme minoritare", afirmă europarlamentarul Fidesz, Tokes Laszlo.

×
Subiecte în articol: tokes laszlo Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close