Traian Băsescu, atac la conducerea PNL: ”Dacă ar exista o poliţie a politicii, Gorghiu şi-ar pierde dreptul de a conduce partidul”

de A.M.P    |    08 Noi 2016   •   15:01
Traian Băsescu, atac la conducerea PNL: ”Dacă ar exista o poliţie a politicii, Gorghiu şi-ar pierde dreptul de a conduce partidul” Foto: Agerpres

Traian Băsescu susţine că este un gest de "incompetenţă politică" poziţionarea PNL pe subiectul legii privind modificarea OUG 20/2016 şi adaugă că, în cazul în care ar exista "o poliţie a politicii", conducerea liberală ar pierde dreptul de a mai dirija partidul.

"Azi nu analizez dacă se poate, ci doar incompetenţa în politică. Versatul şi demagogul PSD a introdus în Parlament, pe ultima sută, modificări prin care se măresc salariile bugetarilor din sectoare cu cea mai mare acoperire electorală: educaţie, sănătate, asistenţă socială. De dragul opoziţiei şi de teamă că pierd iniţiativa, liberalii nu participă la votul din Parlament şi reclamă că bugetul nu poate susţine măririle salariale. Mai mult, liberalii reuşesc să ţină scandalul la cote maxime, cerând verificarea cvorumului şi ameninţând cu atacarea la CCR. Nu se puteau crea condiţii mai bune pentru versaţii politicieni pesedişti pentru a arăta că ei luptă pentru mărirea salariilor, în timp ce PNL este împotrivă", a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

El adăugă că "în politică nu există limite pentru prostie şi ridicol". "Ieri seară (luni - n.r.), pe toate televiziunile, pesediştii îi băteau în cap pe liberali cu propriul lor program în care este scris negru pe alb că ei vor mări salariile din sănătate, educaţie şi asistenţă socială chiar de la 1 ianuarie 2017. Adică exact ce a făcut PSD în Parlament. Ce să mai spun despre faptul că liberalii au reuşit să antreneze de partea lor şi pe Dacian Cioloş, dar şi pe preşedintele Iohannis. Altfel, dezastrul electoral ar fi fost incomplet", susţine Băsescu.

Preşedintele PMP opinează că, în cazul în care ar exista "o poliţie a politicii, care să sancţioneze greşelile la fel cum este la circulaţie, cu siguranţă conducerea liberalilor, în frunte cu doamna Gorghiu, şi-ar pierde dreptul de a conduce PNL".

"Culmea politicii este că liberalii au dreptate", conchide Traian Băsescu.

Sursă: Agerpres
x close